Reclama

Uite ce trebuie sa faci pentru a scapa de amenda atunci cand te prinde radarul! Tu iti cunosti drepturile?

Trebuie sa stii0

Toti soferii stiu ca au anumite obligatii atunci cand se afla la volan! Nu multi isi cunosc insa si drepturile!

Te-ai gandit vreodata cate amenzi ai primit in mod ilegal si ce ai fi putut face pentru a nu fi in aceasta situatie?

Trebuie sa stii ca atunci cand esti oprit in trafic, daca respectie o serie de reguli, ai toate sansele sa scapi si sa ti se anuleze procesul verbal!

Poliţistul trebuie să aibă asupra lui şi să vă prezinte certificatul de omologare a aparatului radar de către Biroul Român de Metrologie Legală, buletinul de verificare metrologică în termen de valabilitate respectiv 12 luni de la data efectuării verificării şi autorizaţia de operator radar pentru cel care vă încheie procesul-verbal.

Aparatele radar au o funcţie de autotestare ce se realizeaza automat la fiecare pornire a aparatului. Daca în partea stângă a fotografiei apare litera „T” aparatul radar nu şi-a terminat inca autotestarea şi conform normelor, măsurătorile nu pot reprezenta probe pentru aplicarea legislaţiei rutiere.

Ordonanţa 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor prevede că agentul care constată contravenţia se numeşte agent constatator. Agentul constatator este şi cel care aplică sancţiunea, altfel procesul-verbal este lovit de nulitate absolută. Dacă un agent constată contravenţia, dar procesul-verbal este întocmit de un alt agent (situaţia în care se transmite viteza prin staţie), procesul-verbal este nul, nu are nici o valoare şi în urma contestaţiei dvs. instanţa îl va anula, va anula şi amenda şi punctele.

Reclama

Agentul constatator are obligaţia să aducă la cunoştinţă contravenientului că are dreptul de a avea sau nu obiecţiuni pe care să le înscrie la rubrica „alte menţiuni” sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal. In consecinta, dacă  rubrica „alte menţiuni” ramane necompletata, atunci procesul-verbal este nul de drept şi instanţa îl va anula, scapand astfel şi de amenda şi de puncte.

În cazul in care esti oprit in trafic de un filtru al poliţiei, ai dreptul să ceri legitimaţia care atestă că au dreptul de a lucra pe maşină de radar, legitimaţia care atestă faptul că are dreptul de a conduce maşină Ministerului de Interne.

De asemenea, poţi solicita ordinul de serviciu în care trebuie să se regăsească dată, între ce ore se desfăşoară acesta, străzile pe care acţionează şi numele persoanelor care participa din echipaj.

1,729

Reclama

loading...

Leave a Comment