Este sarbatoare mare in calendarul ortodox! Mana dreapta a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe este adusa pentru prima data in Romania!

Uncategorized0
Loading...

 

In fiecare an, pe 23 aprilie, credinciosii il praznuiesc pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta. Este unul dintre cei mai venerati sfinti din lumea crestina.

Numele Sfantului Mare Mucenic provine din limba greaca – Gheorghios, care inseamna agricultor.

Vineri, 20 aprilie, va fi adusa pentru prima data in Romania mana dreapta a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, insotita de o delegatie de monarhi. “„Noi am hotarat sa aducem acum moastele pentru ca sarbatoarea Sfantului e luni, dupa Duminica Mironositelor. Manastirea Pantocrator e ocrotita de Maria Magdalena, una dintre femeile mironosite. E hramul de primavara al manastirii“, explica Sebastian Serdaru, parintele staret al Manastirii Pantocrator din Draganesti-Vlasca.

Episcopul Alexandrei si Teleormanului va merge la Aeroportul Henri Coanda pentru a intampina delegatia din Grecia, continuandu-si drumul impreuna pana la manastirea Pantocrator, apoi incepand cu ora 18:30 mana Sfantului Mare Mucenic va fi expusa.

Sunt asteptati pelerini din toata tara pe parcursul celor 3 zile, cat va sta mana Sfantului Gheorghe expusa la manastire, iar in dimineata zilei de duminica, 22 aprilie, 10 episcopi vor participa la slujba. “Moastele sunt de sute de ani în Manastirea Xenofon de la Muntele Athos. Sfantul e protector al Angliei, al Georgiei si al multor tari crestine“, aminteste staretul de la Manastirea Pantocrator din Teleorman.

Moastele Sfantului Mare Mucenic se vor intoarce marti in Grecia, manastirea din teleorman fiind singurul loc unde vor fi expuse in Romania.

135
Loading...

Leave a Comment