Reclama

Ai simtit si tu aceste lucruri cand ai zburat cu avionul? Ce trebuie sa stim si ce schimbari se petrec cu organismul nostru cand zburam cu avionul!

May 24, 2018 Trebuie sa stii0

Zborul cu avionul este cu siguranta cel mai sigur si cel mai rapid mijloc de transport! Cifrele o arata, intr-un recent comunicat al Comitetului de Siguranta in Transportul National se vede clar ca numarul persoanelor decedate in accidente de masina spre exemplu, este incomparabil mai mare decat al celor cale calatoresc cu avionul.

Cu toate acestea, sunt si lucruri pe care trebuie sa le avem in vedere ce tin de sanatatea noastra, schimbari ale organismului nostru in timpul unui zbor la peste 10.000 metri altitudine. Spre exemplu, in timpul zborului :

Te balonezi.

Din cauza faptului ca aerul din avion care este sub presiune este mai usor decat cel de la nivelul solului, gazele din organism incep sa isi mareasca volumul, de aici senzatia de balonare. Se recomanda sa evitam conumul de bauturi care produc gaze la stomac cum ar fi bauturile carbogazoase precum si consumul in exces inaintea unui zbor al unor alimente cum ar fi fasole sau brocoli.

Picioarele se umfla.

Acest lucru se datoreaza efectului gravitatiei asupra fluidelor din organism precum si a faptului ca stam indelung asezati pe scaun. Se recomanda miscari ale membrelor, mici exercetitii chiar de pe scaun in timpul zborului. Cel mai usor  realizezi aceasta schimbare daca in timpul zborului calatoresti descaltat iar la aterizare cand te incalti la loc. Vei observa ca incaltamintea devine ma stramta. De fapt picioarele tale s-au umflat!

Reclama

Aerul uscat iti poate da stari de greata si iti poate afecta pielea.

La altitudini mari aerul este mult mai uscat decat cel de la nivelul solului, iar aerul care intra in avion iti usuca pielea si ochii. De asemenea aerul uscat iti elimina umezeala din plamani, astfel apar probleme de respiratie mai ales asupra persoanelor care sufera de astm. Pentru piele se recomanda folosirea cremelor iar pentru organism este obligatoriu consumul de apa ca organismul sa ramana cat mai hidratat.

Poate aparea constipatia.

Corpul este obisnuit cu o anumita rutina. In cazul zborurilor efectuate mai ales in orele diminetii se pot vedea efecte negative asupra tractului digestiv. De asemenea emotiile in cazul persoanelor cu frica de zbor pot avea un efect negativ asupra stomacului nostru.

Dureri de cap dupa zbor sau la aterizare.

La aterizare timpanul trebuie sa  adapteze noilor conditii de presiune, de aceea uneori resimtim acele pocnituri in ureche. Daca aceasta adaptare a presiunii din urechi nu se realizeaza corect si treptat, persoanele in cauza pot avea dureri de cap.

335

Reclama

loading...

Leave a Comment