Reclama

Sfaturile politistilor pentru participantii la trafic. A crescut enorm numarul accidentelor si…

Uncategorized0

Mini-vacanta de Rusalii a fost un prilej foarte bun pentru romani sa se bucure de  zile libere si sa se relaxeze la munte sau la mare. Politistii trag un semnal de alarma pentru ca numai in acest weekend au retinut 526 de permise de conducere si au fost retrase 112 certificate de inmatriculare. Se anunta aglomeratie pe drumuri in ultima zi din mini-vacanta de Rusalii.

Aglomeratie pe drumul de intoarcere din mini-vacanta, iar valorilor de trafic pe principalele drumuri este in crestere, informeaza realitatea.net, motiv pentru care Politia Romana a dat un comunicat special:

– Va recomandam sa conduceti fara bruscarea comenzilor vehiculelor si sa efectuati fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare.

– Evitati efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc a fi periculoase.

– Circulati cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, in special cand se circula in coloana. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule.

– In conditiile unui trafic aglomerat sau a aparitiei blocajelor rutiere, pastrati-va calmul, nu blocati intersectiile si nu va angajati in depasirea unei coloane de autovehicule.

Reclama

– Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.

– Toti ocupantii autovehiculelor trebuie sa utilizeze centura de siguranta!

– Traversarea drumului public trebuie facuta de pietoni numai prin locurile marcate corespunzator, dupa o temeinica asigurare si sa evite, pe cat posibil, deplasarea pe partea carosabila.

293

Reclama

loading...

Leave a Comment