Reclama

Comoară de 17 miliarde de dolari găsită la bordul unei epave!

Uncategorized0

Cercetatorii de la Woods Hole Oceanographic Institution din Massachusetts au gasit in 2015 epava galionului spaniol San Jose, ce a fost scufundat in anul 1708 in largul coastelor Columbiei!  La bordul acesteia s-a gasit una dintre cele mai mari descoperiri, un tezaur ce se ridica la fabuloasa suma de 17 miliarde de dolari!

Epava a zacut pe fundul Marii Caraibelor mai bine de 300 de ani alaturi de impresionanta comoara formata din bijuterii, monede si alte obiecte de pret!

Galionul San Jose a fost scufundat de nave ale marinei britanice si a dus la moartea tuturor celor 600 de membrii ai echipajului!

Despre bogatiile ascunse in adancuri se stie de foarte mult timp, insa bogatiile nu au fost inca scoase la suprafata deoarece, in momentul de fata, exista o diputa intre Columbia, tara in a caror ape se afla epava, si Spania, detinatoarea de drept a galionului!

Autoritatile din Columbia nu vor sa spuna locul exact in care se afla epava si comoara, dar asigura ca aceasta inca exista si nu a fost jefuita.

Reclama

Inca nu se stie cand va fi recuperata comoara sau cum se va realizat acest lucru, epava aflandu-se la o adancime de nu mai putin de 600 de metri!

734

Reclama

loading...

Leave a Comment