Consumi acest aliment? Medicii trag un semnal de alarma! Nu lipseste din nicio casa, insa alimenteaza cancerul…

June 12, 2018 Sanatate, Uncategorized0

Un studiu socant a fost facut public de catre Asociatia Pro Consumatori! 

Peste 40% dintre maslinele pe care le gasim in comert s-au dovedit a fi colorate in mod artificial. 9 aditivi foarte periculosi pentru organismul uman au fost descoperiti in maslinele analizate.

Pentru a innegri maslinele, producatorii folosesc doua tipuri de aditivi: E 579 – gluconat feros si E 585 – lactat feros. Acest lucru este permis de Regulamentul European privind utilizarea Aditivilor, prin care este aprobata o cantitate maxima de 150mg/kg pentru toate produsele. Daca nu se depaseste aceasta doza, cele doua saruri de fier sunt considerate sanatoase. Pentru a evita riscul de a ne imbolnavii, presedintele Asociatiei Pro Consumator precizeaza ca: “cele care nu sunt tratate cu cei doi aditivi sunt zbarcite. Fiind culese la maturitate, fructele au acea forma deshidratata, sa-i spunem” si este bine sa le evitam pe cat posibil.

In cele 20 de produse analizate in laborator, s-au identificat 9 tipuri diferite de aditivi alimentari, dupa cum urmeaza: acid lactic, acid citric, acid ascorbic, gluconat feros, alginat de sodiu, glucamat de sodiu, lactat feros, sorbant de potasiu, benzoat de sodiu.

In ceea ce priveste prezenta aditivilor de mai sus in sortimentele de masline analizate, situatia se prezinta astfel:

  • 65% din sortimentele de masline analizate contin acid lactic;
  • 60% din sortimentele de masline analizate contin acid citric;
  • 45% din sortimentele de masline analizate contin acid ascorbic;
  • 35% din sortimentele de masline analizate contin gluconat feros;
  • 20% din sortimentele de masline analizate contin alginat de sodiu;
  • 15% din sortimentele de masline analizate contin glutamat de sodiu;
  • 5% din sortimentele de masline analizate contin lactat feros;
  • 5% din sortimentele de masline analizate contin sorbat de potasiu;
  • 5% din sortimentele de masline analizate contin benzoat de sodiu.

E202 – sorbant de potasiu, conservant; produce iritatii ale pielii, ochilor si mucoaselor, poate fi genotoxic si mutagen pentru celulele sangelui uman.

Loading...

E211 – benzoat de sodiu – conservant care genereaza benzen, substanta toxica pentru organism, considerata si cancerigena.

E270 – Acidul lactic – poate produce reactii alergice, respiratie greoaie, secretii nazale, favorizeaza aparitia cariilor.

E300 – acid ascobic – consumat in cantitati mari produce diaree, ataca smaltul dintilor si poate forma calculii renali.

E330 – Acidul citric – nu este recomandat in cantitati mari – produce carii dentare, dar si agravarea peroblemelor cardiovasculare sau renale.

E579 – gluconatul feros – poate provoca eroziuni la nivelul mucoasei esofagului si stomacului.

E585 – lactatul feros – este un stabilizator de culoare si are aceleasi proprietati ca si gluconatul feros.

E621 – monoglutamatul de sodiu – potentiator de gust si aroma. Poate provoca reactii alergice, dureri de cap si de gat, ameteala, greata sau poate chiar bloca asimilarea vitaminei B6 sau a calciului.

147
Loading...

Leave a Comment