Trebuie să știi

Iei Ibuprofen? Stirea care a facut rapid inconjurul lumii! Doctorii recomanda sa nu se mai administreze acest medicament! Uite de ce!

   Esti obisnuit ca atunci cand ai o durere de cap, de dinti sau suferi de artrita sa administrezi ibuprofen? Ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a face asta. Uite de ce!

Medicii britanici spun ca administrarea ibuprofenului sau a altor medicamente antiinflamatorii nesteroidine implica si riscuri. Reprezentantii FDA (Food and Drug Administration / Administratrea Alimentelor si Medicamentelor) au declarat in urma unui studiu ca: „medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene pot provoca atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale”. Chiar si utilizarea pe termen scurt a ibuprofenului poate creste riscul de a avea atac de cord sau accident vascular, nu necesita administrare pe timp indelungat pentru a avea aceste efecte asupra corpului uman.

 

 

Tot cei de la FDA afirma: „Riscul creste direct proportional cu cat pacientul continua sa administreze ibuprofen. Nu este nevoie sa aveti o boala cardiaca existanta pentru a fi supus acestui risc, desi o astfel de problema deja existenta creste sansele aparitiei unui atac de cord. Aceste riscuri fac ca ibuprofenul sa fie deosebit de periculos pentru persoanele cu varsta de peste 40 de ani – stiind ca la aceasta varsta incep sa apara semnele unor probleme cu inima.”

Aceste informatii noi provin de la rezultatele unui studiu realizat pe peste 7 milioane de pacienti, relateaza The British Medical Journal. Studiul a aratat ca pacientii care au folosit orice tip de antiinflamatoare nesteroidiene in cele 14 zile de studiu le-au crescut sansele cu pana la 19% sa ajunga la spital in urma unei insuficiente cardiace. Tot acest studiu atesta faptul ca rata de imbolnavire este direct proportionala cu cantitatea de Ibuprofen administrata de pacient.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cele mai citite stiri

To Top