Trebuie sa stii

Moliile, de neoprit in aceasta perioada! Iata ce poti face pentru a scapa definitiv de ele!

Foarte multi oameni se confrunta in aceasta perioada cu o adevarata invazie a moliilor. Fie ca este vorba de molii care ataca mancarea sau cele care distrug textilele, ambele fac ravagii in casele noastre!

Acesti mici daunatori iubesc mediile calduroase si le place sa se cuibareasca in hainele noastre , mai ales cele din lana, bumbac sau chiar in blanuri si matase! Le aducem in casa fie prin alimente uscate fie prin haine sau elemente de mobilier (scaune tapitate, fotolii sau canapele, lenjerie de pat etc) contaminate cu larve

Solutiile chimice ori nu au efect asupra lor, ori au un efect negativ asupra noastra, de accea multi s-au intreptat catre alte metode de a scapa de acestea:

Amestecati intr-un castron putina apa cu sapun, apoi puneti cateva picaturi de ulei parfumat de lavanda. CU acest amestec stergeti toate rafturile si elementele de mobilier. Casa va mirosi frumos si veti scapa imediat de molii!

In locurile in care gasiti molii, in haine, pantofi, paturi etc, puneti castane, ramuri de brad sau lavanda uscata. De asemenea, s-a dovedit ca si cojile de citrice pot inlatura moliile! Retineti insa, efectele remediilor populare tin intre 3 si 6 luni si este indicat sa le schimbati in acest interval.

Iarna, cand termperaturile scad sub 0 grade, se recomanda sa scoateti la aer pret de cateva ore toata garderoba, asfel veti omora larvele de molii, si veti reduce sansele de supravietuire ale acestora peste iarna la dumneavoastra in casa! De asemnea, acelasi lucru se poate face si vara: scoate-ti covoarele de lana si lasati-le cateva ore la soare.

Cei ce au incercat metodele de mai sus au reusit sa scape definit de aceste mici daunatoare!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cele mai citite stiri

To Top