Veste buna pentru toti pensionarii din Romania! Uite ce se anunta de la 1 iulie

June 28, 2018 Actualitate0
Loading...

 Viorica Dancila a dat asigurari ca se urmeaza programul de guvernare in ceea ce priveste cresterea punctului de pensie, legea educatiei, legea sanatatii si legea manualelor. In acest sens, a confirmat inca o data ca de la 1 iulie se vor mari pensiile.

Viorica Dancila a declarat in deschiderea sedintei de Guvern ca incepand cu 1 iulie va creste punctul de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei. Totodata va creste si pensia minim garantata cu un procent de 23%. Asta inseamna ca de la 520 de lei va ajunge la 640 de lei, valoare neimpozitata – se impoziteaza doar pensiile care depasesc 2.

Primul Ministru al Romaniei a explicat si faptul ca legea pensiilor inca se afla in discutii si ca Ministerul Muncii este cel care va informa in mod corect populatia cu privire la urmatoarele mariri. Momentan nu isi doreste sa faca mai multe declaratii pentru ca nu vrea sa promita ceva, iar apoi sa nu poata pune in practica: “Principiul meu este ca atunci cand iesim cu o lege sa fie buna si sa nu mai facem pe urma modificari, este ca la munca egala sa avem o pensie egala, metodologia de calcul a pensiei sa cuprinda si veniturile din sporuri si acord.”

Viorica Dancila a confirmat insa faptul ca pana in anul 2020 punctul de pensie va avea valoare de 1.775 de lei.

177
Loading...

Leave a Comment