Trebuie sa stii

Atentionare din partea specialistilor! Ai casa izolata cu polistiren sau vata minerala? Uite ce trebuie sa stii!

In ultimii ani tot mai multi oameni si-au izolat casele sau blocurile cu vata minera sau polistiren! Avantajele se vad inca din prima iarna, cand termperatura in case creste iar facturile pentru incalzire scad vizibil. Desi izolarea necesita o suma importanta de bani, investia este recuperata foarte rapid.

Totusi, cele doua materiale termoizolante sunt folosite in exces la noi in tara, potrivit specialistilor, iar foarte putini dintre romani cunosc si dezavantajele folosirii lor!

Sunt cateva pericole pe care romanii ar trebuie sa stie ca se expun atunci cand isi izoleaza casa cu polistiren: cel mai important este faptul ca acesta este un material usor inflamabil, iar riscul de incendiu si de propagare rapida al acestuia creste enorm de mult atunci cand casa este izolata cu acest material; de altfel, el nu lasa deloc peretele sa respire, iar in combinatie cu geamurile termopan, efectele devin vizibile! Umiditatea din casa creste foarte mult, ceea ce poate duce la apartitia problemelor respiratorii!

O alternativa la  vata minerala si polistiren sunt matrialele ecologice ce au la baza lana de oaie si canepa. Desi sunt putin mai scumpe, acestea sunt mult mai indicate pentru sanatatea noastra!

Din pacate, aceste materiale nu sunt foarte cunoaste la noi in tara, iar pe rafturile magazinelor mari ele lipsesc cu desavarsire!

Asadar, atunci cand va veti anvelopa si izola casa, sa va ganditi de doua ori asupra materialelor folosite. Ele pot face diferenta dintre o viata sanatoasa, sau o viata cu mari probleme!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cele mai citite stiri

To Top