Cod Galben de furtuni pana luni seara! Uite ce zone ale tarii vor fi afectate

vremea0

De parca nu erau de ajuns toate pagubele produse de inundatii pana acum, vremea se pare ca nu se incalzeste deloc, ba chiar avem o noua avertizare de cod galben de ploi torentiale, descarcari electrice si vant puternic. Codul este valabil pana luni la ora 21:00.

Meteorologii au emis o noua avertizare de god galben de ploi torentiale insotite de rafale de vant si descarcari electrice. Avertizarea intra in vigoare sambata la ora 12:00 si este valabila pana luni la ora 21:00. Codul galben este valabil pentru 32 de judete potrivit meteorologilor. Sunt vizate zonele deluroase si montane, precum si Transilvania, Oltenia si local in Muntenia.

In intervale scurte de timp vor fi inregistrate ploi torentiale, iar cantitatile de apa vor fi de 25 – 30 l/mp, iar izolat pot ajunge pana la 50 – 70 l/mp. In intervalul mentionat de meteorologi, vom avea perioade de instabilitate atmosferica accentuata in cea mai mare parte a teritoriului Romaniei. Aversele inregistrate vor avea caracter torential, insotit de rafale puternice de vant, dar si de descarcari electrice. Intensificarile scurte ale vantului vor putea lua aspect de videjlie, izolat vor fi si caderi de grindina. In mare parte a teritoriului cantitatile de apa vor fi inregistrate intre 30 – 40 l/mp.

 

Harta judetelor aflate sub cod galben:

Loading...
215
Loading...

Leave a Comment