Reclama

Tot ce trebuie să știi despre cea mai spectaculoasă cascadă din Romania! Este recunoscută în întreaga lume! Uite ce s-a intamplat la cascada Bigăr, “cascada minune” din Romania

July 9, 2018 Trebuie sa stii1

Cascada Bigăr, a fost desemnata acum cativa ani de presa de specialitatea ca una dintre cele mai frumoase si spectaculoase cascade din lume! Lucru extrem de onorant pentru tara noastra intrucat minunata cascada se afla in Romania, im judetul Caras-Severin.

Un lucru extrem de bun s-a intamplat la cascada Bigăr in urma cu ceva timp. In luna mai a anului trecut o companie privata a anuntat ca a terminat lucrarile de amanajare eco turustice in toata zona Bigăr. Astfel in zona s-au facut mai multe lucrari cum ar fi: amanajarea unui traseu pietonal intre parcare si intrarea in Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, de-a lungul drumului national 57B, s-a amenajat un drum de acces de la intrarea in parc si s-a construit si un drum platforma ce faciliteaza accesul la cascada. De asemenea s-au amenajat mai multe spatii si poteci intre izvor si cascada si o trecere catre Grota Bigăr aflata foarte aproape de parc. Zona a fost doatata si cu panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atentionare si locuri de popas. Valoarea totata a investiilor a fost de peste 150.000 de euro.

Astfel vestea buna este ca numarul turistilor a crescut semnificativ, dublandu-se in ultimul an. Daca in perioada 2016-2017 au vizitat cascada aproximativ 50.000 de turisti, iata ca dupa amenajari in anul 2017-2018 numarul lor a depasit cifra de 100.000. Cel mai mare flux de turisti a fost inregistrat in perioada 01-06 iunie 2017.

Situata in Valea Minisului, din judetul Caras-Severin, intre localitatile Anina si Bozovici, cascada Bigăr reprezinta unul din cele mai importante si spectaculoase obiective turistice din Romania.

In anul 2013, presa internationala de specialitate a desemnat cascada Bigăr ca fiind una dintre cele mai frumoase din lume intr-un top ce includeau cascade in intreaga lume.

 

Reclama

1,596

Reclama

loading...

One thought on “Tot ce trebuie să știi despre cea mai spectaculoasă cascadă din Romania! Este recunoscută în întreaga lume! Uite ce s-a intamplat la cascada Bigăr, “cascada minune” din Romania

Leave a Comment