Reclama

Cascadă din Romania mai frumoasa ca Bigăr! Vezi unde se află și care este legenda dramatică din spatele minunatei cascade Beușnița!

July 10, 2018 Trebuie sa stii0

Judetul Caras-Severin este o comoara a Romaniei! Pe langa cascada Bigăr o alta atractie, unii zic chiar mai spectaculoasa decat Bigăr, este cascada Beușnița cu Lacul Ochiul Beiului din Parcul National Cheile Nerei.

In sudul Banatului sunt foarte multe cascade de o frumusete iesita din comun, insa localnicii de departe sustin ca cea mai frumoasa este cascada Beușnița. Ei sustin ca nu este indeajuns de promovata ca si cea de la Bigar, dar daca ar fi, ar fi mult mai vizitata intrucat, zic locanicii, este senzationala si pe timpul verii dar si iarna cand ingheata.

Cascada Beușnița are 30 de metri, si o cascada cu cat este mai inalta cu atat este mai spectaculoasa! Ea se desfasoara pe un front de 15 metri!

Ce este interesant la aceast loc este legenda care sta in spate. Legendele spun ca Beușnița si Lacul Beiului ar reprezenta dragostea a doi tineri care au trait in trecut in aceasta zona minunta. Un bei care traia in Cetatea Terezia, cetate ridicata de turci, a iesit la vanatoare si a intalnit intamplator o tanara ciobanita de care s-a indragostit instantaneu cum a vazut-o. Povestea lor de dragoste a continuat pana cand tatal beiului a aflat si a trimis un calau si mai multi soldati s-o ucida pe tanara. Beiul a incercat sa-si salveze iubita, dar a gasit-o injunghiata exact in locul in care astazi curge Cascada Beușnița. Tanarul s-a luptat cu calaul si in lupta si-a pierdut un ochi, iar in acel loc a izvorat un lac de un albastru infinit precum culoarea ochiului pierdut de tanar. Conform legendei, beiul s-a sinucis in cele din urma de durerea pricinuita de pierderea iubitei. Ochiul beiului are un diametru de aproximativ 20 de metri si o adancime de 7-8 metri, dar interesant este ca apele lui nu ingheata nicioadata.

Cei care doresc sa viziteze Cascada Beușnița trebuie insa sa stie ca traseul este destul de greu accesibil si poate si din aceasta cauza acest loc nu este asa de promovat. Pentru a ajunge la Beușnița si la Lacul Ochiul Beiului poti porni din orasul Oravita. De acolo poti merge pe sosea pana la Cirlova Romana, apoi prin satele Iliada, Socolari si ajungi in Potoc. De aici drumul e simplu doar ca dureaza aproximativ o ora si este doar la picior, accesul cu masina fiind imposibil.

 

Reclama

 

1,305

Reclama

loading...

Leave a Comment