Cine sunt fetele care au intrat pe teren la finala Cupei Mondiale?! Afla povestea rusoaicelor Pussy Riot care au invadat ieri terenul de fotbal in meciul dintre Franta si Croatia!

July 16, 2018 Actualitate, Sport0

Ieri s-a desfasurat finala Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia. Meciul a fost castigat de Franta care a trecut cu scorul de 4-2 de Croatia si astfel a devenit noua campioana a lumii.

Meciul insa nu a fost lipsit de momente interesante. Pe langa jocul extrem de spectaculos oferit de cele doua combatante, o parte de spectacol a venit si din tribuna, mai exact din partea grupului punk rusesc Pussy Riot, care a protestat inca o data impotriva sistemului practicat in Rusia de politie si a incercat inca o data sa atraga atentia opiniei publice asupra lucrurilor petrecute in tara lor.

Astfel in minutul 52 al partidei cele trei componente ale grupului impreuna cu un barbat apropiat al grupului, au intrat pe teren imbracati in politisti si au alergat inspre jucatori, ba chiar una dintre ele ajungand sa dea mana cu francezul Mbappe.

Cei patru printre care un super model din Rusia pe nume Nika Veronika Nikulshina ( 21 ani ) studenta la economie si Olga Kurachyova ( 25 ani ) care a lucrat oentru BBC Rusia, au ales astfel sa protesteze impotriva “arestarilor ilegale” practicate in Rusia toturor celor care au curajul sa conteste actuala conducere. Pussy Riot in mai multe randuri au cerut prin actinile lor, eliberarea toturor prizionierilor politici care in acest moment se afla in inchisorile din Siberia.

Nika Veronika Nikulshina ( componenta Pussy Riot )

Sistemul din Rusia este recunoscut pentru un tratament extrem de dur aplicat celor care au curajul sa conteste institutile statului.

Grupul Pussy Riot este un grup de muzica punk care a fost infintat in anul 2011 si care este recunoscut pentru alt protest celebru care a ocupat prima pagina a ziarelor din lume petrecut in anul 2012 pe data de 21 Februarie cand componentele grupului au interpretat in Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova o melodie in care cereau alungarea lui Putin de la putere. Atunci ele au fost trimise intr-o inchisoare din Siberia pentru 2 ani.

De aceasta data se pare ca vor scapa mai usor, atentia asupra acestui incident fiind una internationala. Ele risca doar o pedeapsa de 15 zile de inchisoare si doar amenda administrativa nu penala.

Daca Nika a ajuns sa bata palma cu Mbappe, barbatul care a intrat in teren odata cu ele ( Pyotr Verzilov, tata a doua fete ) nu a fost tot la fel de norocos, el fiind luat in “primire” de croatul Dejan Lovren, care l-a bruscat si efectiv l-a scos din teren impreuna cu fortele de ordine. Lovren a declarat ca “Mi-am pierdut cumpatul, am vrut doar sa-l scot cat mai repede de pe teren sa putem relua jocul rapid”.

A treia fata din grupa care a intrat in teren se numeste Olga Pakhtusova.

Ele impreuna au aparut si pe o postare pe youtube filmata doar cu cateva ore inainte de incident unde au declarat de ce apeleaza la acest mod de protest si au detaliat ce doresc:

  • Eliberarea prozinierilor politici
  • Stop arestarilor ilegale si abuzive
  • Stop fabricarii cazurilor penale nefondate

  • Permiterea concurentei politice corecte in Rusia
  • Mai jos puteti urmari si ce s-a intamplat mai exact in minutul 5 al meciului dintre Franta si Croatia.
673

Leave a Comment