O noua alerta din partea meteorologilor! Ploile nu se opresc! Se anunta un nou cod de vreme severa

July 23, 2018 Trebuie sa stii, vremea0

Codul galben emis duminica de meteorologi cu privire la instabilitate termica accentuata, ploi insotite de descarcari electrice si grindina, pe alocuri cu caracter torential si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. 

Avertizarea meteorologilor intra in vigoare luni dimineata, 23 iulie, ora 10:00 si este valabila pana marti, 24 iulie, ora 23:00. Codul galben este valabil pentru 31 de judete, insa nu este exclus sa se extinda pentru intregul teritoriu al Romaniei, anunta meteorologii.

In aceasta perioada ne putem astepta la ploi torentiale si furtuni violente, cu rafale ale vantului ce pot ajunge la 50-60km/h, iar precipitatiile pot fi insotite de grindina. Cantitatile de apa inregistrate vor fi de 20 – 25 l/mp, dar izolat vor ajunge pana la 50 – 60 de l/mp, iar riscul de inundatii este extrem de crescut. Instabilitatea atmosferica este valabila pentru zonele sudice, estice si centrale, dar si in zonele de deal si de munte.

Vremea in Capitala va fi instabila, cu intensificari ale vantului si precipitatii insemnate. Spre seara se anunta caderi de grindina si intensificari ale vantului. Instabilitatea atmosferica se va mentine pe tot parcursul saptamanii.

In perioada 22 iulie – 25 iulie este emis de hidrologi un cod galben cu privire la scurgerile de pe versanti, torenti, viituri rapide si posibile inundatii locale din cauza cresterii cotelor raurilor. Judetele cu risc crescut de inundatii sunt Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Gorj, Sibiu, Valcea si Arges.

In acest sfarsit de saptamana, pe perioada codului galben emis de meteorologi, au cazut cantitati insemnate de precipitatii insotite de grindina, afectand multe culturi si pomi fructiferi: “Aceasta luna nu se incadreaza intr-un normal climatologic, deoarece pana in acest moment nu am avut niciun episod cu temperaturi caniculare si nici nu estimam sa se intample acest lucru pana la finalul anului.” 

Loading...
173
Loading...

Leave a Comment