Anunt de ultima ora! Un nou Cod Galben de furtuni si ploi torentiale! Uite ce judete vor fi afectate

Trebuie sa stii, vremea0

Agentia Nationala de Meteorologie a emis un nou cod galben de furtuni si ploi torentiale! Codul este valabil pana luni, 30 iulie, ora 23:00. Sub avertizare se afla 14 judete din arcul carpatic.

Vremea pentru acesta zi se anunta capricioasa si instabila la nivelul intregului teritoriu al Romaniei, cu reprize de ploi cu caracter torential, insotite de tunete si fulgere, intensificari ale vantului si, izolat, se anunta caderi de grindina.

Zonele vizate de codul galben sunt cele din arcul carpatic, indeosebi sud-estul Transilvaniei, vestul Moldovei si local in Maramures. Nu scapa de aceasta avertizare zonele montane. Lista judetelor aflate sub incidenta codului galben: Maramures, Suceava, Bistrita-Nasaud, Neamt, Harghita, Bacau, Covasna, Vrancea, Brasov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Cluj  si Caras-Severin.

In intervalul mentionat de meteorologi se vor semnala averse sub forma de ploaie, pe alocuri torential, insotita de rafale de vant cu aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice si izolat grindina.

In intervalele scurte de timp in care vor cadea precipitatii sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 20l/mp, iar izolat se pot inregistra si 50 – 60l/mp. Aceste fenomene se vor semnala pe zone mai restranse pe intregul teritoriu al Romaniei. Agentia Nationala de Meteorologie nu exclude o noua avertizare meteo pentru pericol de inundatii.

Avand in vedere acest nou cod si facand un bvilant al ultimelor doua luni din aceasta vara calendaristica, nu ne ramane decat sa constatam ca a fost cea mai ploiasa din ultimii opt ani. In lunile iunie si iulie, aproape ca nu a fost nicio zi in care sa nu ploua intr-o zona din Romania, iar meteorologii anunta acest lucru ca fiind atipic pentru tara noastra.

Loading...
218
Loading...

Leave a Comment