Chiftelute de vita cu sos de rosii si ardei. O bunatate

Retete0

Deja rosiile romanesti se gasesc in piete, asa ca este momentul pentru a pregati cele mai gustoase mancaruri care contin si aceste legume. Este deja stiut faptul ca rosiile romanesti sunt mult mai gustoase decat cele de import, asa ca putem profita de un gust desavarsit. Este o retea delicioasa pentru un pranz sau cina in familie.

Ingredinetele necesare pentru a prepara chiftelute cu sos de rosii si ardei:

Pentru chiftelute:

  • 500 g carne de vita tocata;
  • jumatate de ceapa alba(de preferat mai micuta);
  • 2 catei de usturoi;
  • 1 ou;
  • 1 legatura patrunjel;
  • 1 legatura marar;
  • 1 cartof fiert;
  • sare;
  • piper;
  • faina;
  • ulei, pentru prajit.

Pentru sos:

  • ½ ceapa;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 300 g rosii;
  • 1 ardei gras;
  • rosii cubulete;
  • sare;
  • piper;
  • boia dulce si iute;
  • 1 lingura cimbru;
  • 1 foaie dafin;
  • ulei;
  • patrunjel, pentru ornat;

Mod de preparare:

Pentru chiftelute: se toaca ceapa marunt, usturioul si verdeata. Cartoful fiert se da prin razatoare si se pune in acelasi vas cu ceapa si verdeata. Se adauga carnea si oul, se amesteca bine, apoi se adauga sare si piper dupa gust. Se amesteca pana cand compozitia devine omogena, apoi se formeaza bile rotunde, aproximativ egale si se dau prin faina. Intr-o tigaie, se pune uleiul la incins, apoi se adauga si chiftelutele si se tin in uleiul incins pana se rumenesc uniform.

Loading...

Pentru sos: Se taie ceapa, ardeiul gras si usturioul. Se ia o tigaie, se pun 2 linguri de ulei la incins, apoi se caleste ceapa impreuna cu adreiul gras timp de 5 minute. Se adauga usturioul, sarea si piperul, se amesteca bine si se lasa timp de inca un minut. Se adauga ulterior cimbrul, boia dulce si iute, dafinul si rosiile taiate cubulete. Se lasa pe foc pana da in clocot la foc iute, apoi reduci intensitatea focului si lasi sa fiarba pentru 15-20 de minute. Vasul trebuie sa fie acoperit. Se poate servi cu garnitura de orez fiert.

176
Loading...

Leave a Comment