Meteorologii au anuntat ca incepand de azi trebuie sa ne asteptam iar la schimbari. Uite cum se schimba vremea si la ce trebuie sa ne asteptam!

August 5, 2018 vremea0

Meteorologii au anuntat ca incepand de saptamana aceasta trebuie sa ne asteptam iar la schimbari. Nici bine nu ne-am obisnuit cu vremea calduroasa, caci ploile se intorc.

Avertizarea este emisa momentan pentru zona de nord, insa se extinde in urmatoarele zile la nivelul intregului teritoriu.

Alina Serban este meteorolog in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie si a declarat: “Pentru inceputul de saptamana mai avem un sistem frontal care va traversa teritoriul tarii noastre dinspre partea de nord a tarii, luni nordul, centrul, zonele de deal si munte vor mai fi cu ploi sub forma de aversa insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si chiar caderi de grindina.”

Iata la ce trebuie sa ne asteptam de marti: “Astfel de fenomene le vom regasi in partea de sud si de sud-est, in continuare vorbim de instabilitate, aceste fenomene vor aparea in mod deosebit dupa-amiaza si seara cu caracter local insa temperaturile raman destul de ridicate chiar daca in aceste zone, in nord, in centru, se va resimti o scadere usoara, in restul teritoriului peste 30 de grade, 33 – 34 in vest, in sud, in est.”

Vestile pentru ziua de miercuri vine cu vesti relativ mai bune, cu temperaturi crescute: “De miercuri, aria ploilor se va restrange, se vor mentine in zonele de deal si munte mai ales seara si dupa-amiaza si temperaturile cam la acelasi nivel, vreme calduroasa in toata tara cu temperaturi de peste 30 de grade.”

Lunile iunie si iulie au fost printre cele mai atipice de pana acum. In nicio vara nu a plouat aproape in fiecare zi in Romania. Meteorologii au anuntat ca aceasta vreme a fost una total atipica pentru toata emisfera nordica, unde nu exista zile caniculare.

Loading...
1,470
Loading...

Leave a Comment