Ai nevoie de o reteta de post? Cea mai buna Iahnie de fasole! Este gata in 30 de minute si e delicioasa

August 8, 2018 Retete0

Iahnia de fasole este ideal in orice sezon, iar acum, in post, este o mancare care se prepara rapid si extrem de gustoasa. Iata cum se pregateste!

Ingrediente necesare pentru a prepara iahnie de fasole:

  • 400 g fasole;
  • 3 cepe rosii;
  • 3 catei usturoi;
  • boia dulce si iute;
  • cimbru;
  • 1-2 foi de dafin;
  • 4- 5 linguri pasta de rosii;
  • 4 linguri ulei.

Modalitate de preparare:

Fasolea se alege si apoi se spala in mai multe ape, apoi se lasa intr-o cratita de seara pana dimineata sa se inmoaie. De dimineata se fierbe in 2-3 ape pentru a scoate toxinele si a fi cat mai delicioasa. Se incearca un bob pentru a vedea daca este fiert, iar cand acest lucru se intampla, se scoate fasolea si se lasa la scurs intr-o sita.

Intre timp se curata ceapa si se taie subtire, usturoiul se curata si se piseaza. Se ia o cratita, se pune pe foc si se adauga uleiul la incins. Se adauga ceapa si usturoiul si se amesteca pana cand ceapa devine sticloasa. Apoi se adauga fasolea si putina apa. Intr-o tigaie se pregateste sosul de rosii la care se adauga sare, piper, cimbru si boia, apoi se amesteca bine si se gusta; in functie de preferinte puteti adauga si alte mirodenii. In cazul in care pasta vi se pare foarte groasa, adaugati cateva lingurii de apa calduta si amestecati bine. Toata compozitia se adauga peste fasole si se adauga cateva foi de dafin. Focul se regleaza la mediu si se lasa la fiert pana cand sosul incepe sa scada. In functie de preferinte, o puteti lasa cu mai mult sau mai putin sos. Indicat este sa o lasati si la cuptor macar 15 minute, gustul va fi senzational. Se serveste cu muraturi.

1,145
Loading...

Leave a Comment