Ciorba de varza – racoritoare si delicioasa! Gata in 60 de minute!

August 9, 2018 Retete0

Ciorba de varza este, de obicei, folosita in curele de slabire. Insa nu trebuie ignorat faptul ca este extrem de delicioasa, chiar daca nu aveti in plan sa slabiti. Este foarte delicioasa si are un avantaj: se poate consuma si rece, direct de la frigider.

Ingredientele necesare pentru prepararea ciorbei de varza:

  • 1 varza acra medie;
  • 1 morcov;
  • 1 ceapa;
  • 2 cartofi;
  • 1 radacina pastarnac;
  • 1 lingurita cimbru uscat;
  • 2 rosii in bulion;
  • 1/2 litru zeama de varza;
  • 1 lingura ulei.

Iata cum se prepara ciorba de varza:

In functie de cat este de sarata varza acra, se lasa la desarat cateva ore sau de seara. Foarte important: se pune in apa rece la desarat! Cand va apucat sa o gatiti, aceasta se scoate din apa, se scurge bine si se toaca foarte fin. Se ia o oala normala pentru ciorba, se pune pe foc cu putin ulei, la incins si se adauga ceapa taiata marunt, morcovul si pastarnacul, ambele date prin razatoare (prin ochii mari). Se lasa in uleiul incins pana se inmoaie putin, intre timp se amesteca bine, sa nu se lipeasca. Se adauga varza si cartofii taiati cubulete, iar cantitatea de apa pe care o adaugam este in functie de cat de groasa doriti sa iasa ciorba. Rosiile se curata de pielita si apoi se taie cubulete mici. Se adauga peste supa impreuna cu zeama de varza si se lasa sa mai dea inca o data in clocot. Se adauga cimbru, daca va place, apoi se stinge focul. Se lasa cateva minute, dupa care poate fi servita!

Loading...
807
Loading...

Leave a Comment