Varza calita de post! O reteta rapida si delicioasa

August 9, 2018 Retete0

Varza calita de post este gata in aproximativ 45 de minute si poate servi calda sau rece, gustul fiind absolut delicios. Este o alegere indicata atunci cand vrei sa gatesti fara sa pierzi foarte mult timp in bucatarie.

Ingrediente necesare pentru a prepara varza calita de post:

  • 1 varza alba medie – de maxim 2 kilograme;
  • 1-2 ardei grasi;
  • 1-2 cepe albe medii;
  • 1-2 rosii medii;
  • 2-3 linguri de sos de rosii;
  • ulei, sare, piper – dupa gust;
  • Opțional se poate adauga un ingredient secret: boia afumata.

Mod de preparare varza calita de post: Se toaca ceapa si adreii si se pun la calit, intr-un vas mai mare, in putin ulei; focul trebuie sa fie mediu. Cand s-au calit, se adauga sare si piper, apoi se adauga rosiile taiate cubulete. Varza se spala si se taie subtire intre timp sau o poti pregati inainte de a te apuca sa gatesti. Dupa cateva minute, pe foc mai adaugi si sosul de rosii si se amesteca bine. Se adauga boia afumata, apoi se pune capacul si se lasa la foc mic.

In vasul in care sunt legumele lasate la calit se adauga si varza si se amesteca bine. Daca nu incape toata varza tocata din prima, se pune doar jumatate, iar cand s-a mai inmuiat si a scazut, se adauga si restul. Varza se lasa la calit, neaparat acoperita cu capac, la foc mic, si se amesteca din 10 in 10 minute. In cazul in care nu si-a lasat suficienta zeama, se poate adauga putina apa, cateva linguri. Pentru aroma, la final, puteti adauga foi de dafini ori cimbru! Cand este gata, se stinge focul si este lasata sa se raceasca.

Loading...
808
Loading...

Leave a Comment