Piept de pui crispy! Exact ca la restaurant! Gata in 30 de minute

August 17, 2018 Retete0

Ce poate fi mai delicios decat o portie de piept de pui crispy? Uite cum poti prepara chiar la tine acasa o portie la fel de delicioasa ca cea de la restaurant. Ai nenumarate optiuni pentru garnitura: piure, cartofi prajiti, salata verde sau de rosii, in functie de preferintele fiecaruia.

Ingredientele necesare pentru piept de pui crispy:

  • piept de pui curatat si taiat fasii;
  • 1 cana fulgi de porumb;
  • 2 oua;
  • 2 linguri lapte;
  • 1-2 linguri ulei vegetal(optional);
  • 100 g faina;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare piept de pui crispy:

Fulgii de porumb se maruntesc foarte bine, poti incerca sa ii pui intr-o vas, apoi cu o sticla sa ii sfarami. Cu cat sunt mai mici bucatile, cu atat se lipesc mai bine de carnea de pui. Pieptul de pui se spala si se lasa la scurs pe un servetel de bucatarie, timp in care se pregateste o farfurie adanca. Se pun oualele, 2 linguri de lapte, sare, piper si condimente in functie de ghustul fiecaruia, apoi se bate bine cu telul pana rezulta un amestec omogen. Intr-o alta farfurie intinsa se pun aproximativ 100 de grame de faina. Pieptul de pui se taie in bucati lungi, de grosimea unui deget. Se trec acopi prin faina, dupa prin oul condimentat, apoi prin fulgii de porumb.

Se pregateste o tigaie, se pune uleiul la incins, apoi se pun bucatile de piept de pui la rumenit. Se intoarce si pe cea de-a doua parte, pana cand culoarea devine uniforma.

Se pot prepara si la cuptor, in cazul in care nu vrei sa le prajiti: cuptorul se preincalzeste la 200 de grade Celsius, apoi pe o tava se pune hartie de copt unsa cu putin ulei si se aseaza bucatile de piept de pui. Se lasa la cuptor pentru aproximativ 15 – 20 de minute, pana se rumenesc.

Loading...
4,611
Loading...

Leave a Comment