Meteorologii sunt surprinsi de temperaturile care se vor inregistra in luna septembrie! Uite ce schimbari se anunta!

vremea0

Am avut parte de o vara capricioasa si luni de zile in care au fost inregistrare precipitatii zilnic. Iar acest lucru va continua si in luna septembrie. Prima luna de toamna poate fi confundata foarte usor cu una de vara, pentru ca temperaturile inregistrate vor fi peste 30 de grade.

Luna septembrie a anului 2018 va debuta cu temperaturi anormale pentru aceasta perioada a anului. Precipitatiile vor fi reduse in majoritatea teritoriului, exceptie facand nordul si centrul Romaniei, unde temperaturile vor fi caracteristice lunii septembrie. Schimbarile acestea de temperaturi ii surprind pana si pe meteorologi, care sunt ingrijorati de valorile crescute ale mediei multianuale, in special un sud, sud-est si vestul tarii. Totodata, scade si cantitatea precipitatiilor.

Luna septembrie debuteaza cu temperaturi de pana la 34 de grade Celsius. “Pentru data de 1 septembrie vom avea o vreme calduroasa in vestul, sudul si local in centrul tarii, cer mai mult senin, iar tempraturile maxime vor oscila intre 24 si 33 de grade. Pentru ziua de 2 septembie, vom avea o vreme calduroasa in cea mai mare parte a tarii, cu maxime intre 27 si 34 de grade. Va fi un oarecare grad al instabilitatii ridicate a vremii in vestul, nord-vestul si centrul tarii, unde local, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In rest, se va menține aceeasi vreme frumoasa cu cer variabil inspre senin.”

Atentionarile de vreme rea vor continua si in luna septembrie. Pe litoral vremea va fi foarte buna, ideala pentru o vacanta tarzie pentru cei care inca nu au apucat sa isi planifice concediu. Aceasta vara a fost cea mai ploioasa din ultimii 60 de ani in Romania, insa in septembrie vremea specifica anotimpului de vara isi va face simtita prezenta pe intregul teritoriu al Romaniei.

6,787
Loading...

Leave a Comment