Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni cu executare!

Actualitate0

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni cu executare azi, 27 mai 2019, dupa un proces extrem de lung, presarat de foarte multe amanari si incercari de a-l scoate pe barbat nevinovat! Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronunta azi in ceea ce priveste cazul lui Liviu Dragnea cu o decizie definitiva cu privire la angajarile fictive pe care le-a comandat la nivelul DGASPC Teleorman!

Pentru instigarea de abuz in serviciu Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, singurul din dosar care a primit cu executare! Valentina Marica si Bombonica Prodana au fost achitate pentru abuz in serviciu! Insa s-au primit sentinte si cu suspendare. Printre cei condamnati in acelasi dosar se numara si Constantin Balaban – un an cu suspendare pentru fals intelectual, Gheorghe Nicusor – trei luni cu suspendare pentru fals intelectual, Adriana Botorogeanu – doi ani cu suspendare, Rodica Milos – trei ani cu suspendare, Marineci Ionel – trei ani cu suspendare.

La ultimul termen al procesului, din 20 mai, un procuror de la DNA a cerut judecatorilor sa-l condamne pe Dragnea si pentru savarsirea infractiunii de instigare la fals intelectual, pentru care a fost achitat la instanta de fond.

Magistratii instantei supreme au finalizat, in 14 septembrie 2018, motivarea deciziei de condamnare a lui Dragnea, aratand ca, prin influenta si putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu sa savarseasca infractiunea de abuz in serviciu.

Sentinta Liviu Dragnea – 27 mai 2019. “Inalta Curte, in opinie majoritara, apreciaza ca in cauza din coroborarea probelor administrate rezulta faptul ca inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intentie, folosindu-se de influenta, autoritatea si puterea conferita de functiile detinute – presedinte atat al organizatiei judetene a PSD Teleorman, cat si al Consiliului Judetean Teleorman – a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea sa savarseasca infractiunea de abuz in serviciu”, arata magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

6,302

Leave a Comment