Tocana sarbeasca ca la mama acasa. O reteta pe care e musai sa o incerci!

September 12, 2019 Trebuie sa stii0

Daca esti fan al mancarurilor sarbesti, este timpul sa incerci aceasta tocana. Este absolut delicioasa, este reteta ca la mama acasa! Mancare satioasa, se recomanda in general a fi consumata la pranz pentru a nu ingreuna digestia seara.

Ingredientele necesare pentru a prepara tocana sarbeasca:

  • 300 g carne de porc;
  • 3 ardei grasi feliati;
  • 1 ceapa;
  • 250 g rosii;
  • 100 g orez;
  • 3 linguri ulei;
  • patrunjel;
  • sare;
  • piper

Mod de preparare tocana sarbeasca:

Ceapa se spala, se curata bine, apoi se taie in felii subtiri. Se ia o tigaie, se pune la uleiul la incins si se caleste ceapa pret de cateva minute, pana cand isi schimba culoarea. Adauga carnea taiata bucatele mici si se adauga putina apa. Cand observi ca apa da in clocot, speli orezul, il scurgi bine si il pui in tigaie, apoi adaugi ardei gras taiat felii si inca 250ml de apa. Dupa aproximativ 15 minute se adauga rosiile taiate cubulete, sare si piper, in functie de gust. Se lasa pe foc, la fiert pana cand scade sosul, iar orezul este fiert. Se scoate pe o farfurie o lingura de orez si se gusta. In cazul in care orezul nu este facut, se repeta procedura. Se mai adauga putina apa si se lasa iar sa fiarba pana cand scade compozitia. Se gusta! In cazul in care este gata, se poate opri focul. Se mai lasa cateva minute in tigaie, apoi se scoate pe farfurii. Intre timp, se pregateste patrunjelul – se taie marunt. Se orneaza fiecare farfuri cu mai mult sau mai putin patrunjel, in functie de gust.

3,052
Loading...

Leave a Comment