Reclama

O noua metoda prin care escrocii actioneaza! Aveti grija cu cine stati de vorba pe strada! Politia: “Oamenii ar trebui sa puna mana pe telefon si sa sune la politie”

September 16, 2019 Uncategorized0

Pe retelele de socializare tot mai multe persoane atrag atentia asupra faptului ca un grup de persoane incearca sa ii amageasca pe cei creduli si le ofera cadouri sau le ofera lucruri calitative la preturi modice.

Este si cazul unui clujean care a postat urmatorul mesaj: “Salut! A mai fost cineva abordat de niste indivizi cu un Logan alb (destul de nou) cu numere de MS pe motiv ca vor sa-i ofere cadou un set de vase Zepter si un set de cutite? Eu am patit-o azi pe str. Garii, in parcarea de vis-a-vis de Liberty Park. Eram langa masina, pregatit sa ma urc si sa plec, cand in fata mea a oprit Loganul alb si a coborat un tip care s-a recomandat ca fiind turc cu mama romanca si care a zis ca-mi ofera un cadou cu ocazia zilelor Clujului, mi-a pus in mana niste pliante cu ceva reclame si mi-a zis sa deschid portbagajul ca-mi aduce cadoul. Dupa asta s-a dus la Logan si s-a intors cu doua cutii care pareau ambalaje de seturi de vase si cutite. Intre timp m-am urcat la volan si i-am spus ca n-am nevoie de cadoul lui si trebuie sa plec. Am inchis portiera, am blocat-o si am pornit motorul. Tipul s-a intors la Logan, si-a bagat cutiile in portbagaj si au plecat. Nu stiu ce intentii aveau, poate ca tipul care a coborat din Logan vroia sa ma atraga in spatele masinii mele si intre timp ceilalti doi sa-mi cotrobaie prin masina dupa obiecte de valoare, habar n-am. Doar vreau sa va atrag atentia, daca va intalniti cu ei, ca sunt cam dubiosi si sa fiti atenti!”

Dupa postarea clujeanului, foarte multi oameni au confirmat ca s-au intalnit cu acelasi grup de persoane si au folosit aceeasi tactica. Nimeni insa nu a depus plangere la politie: “N-am primit nicio plangere, nu am avut nicio sesizare despre astfel de incidente. Aici este vorba despre abuzuri de incredere, la acest capitol pot fi incadrate. In mod normal, oamenii ar trebui sa puna mana pe telefon si sa sune la politie, sa ne anunte, ca sa putem efectua cercetari”, a declarat pentru „Adevarul” purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Traian Morar

857

Reclama

loading...

Leave a Comment