Desertul copilariei – Friganele de paine!

September 24, 2019 Retete0

Desertul copilarie! Absolut delicios si foarte usor de preparat! In 10 minute este gata!

Cand eram mici, ne faceau bunicii constant acest desert, cunoscut si ca paine cu ou. Paine taiata cam cat degetul, data prin ou, apoi prajita, iar langa aducea un pahar cu lapte.

Reteta de friganele este rapida si usoara. Ai nevoie de:

  • cateva felii de lapte;
  • 2 oua;
  • 100ml de lapte;
  • 2-3 linguri de dulceata de fructe de padure;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • 2 pliculete de zahar vanilat;
  • 1 praf de sare.

Painea trebuie sa fie neaparat veche de-o zi, nu conteaza ce fel de paine aveti, oricare este buna. Poate fi alba, neagra, feliata sau cu seminte, acelasi gust minunat va avea. Franzela se taie in bucati griase de 1 cm. Se pun feliile in lapte dulce caldut, apoi se strang in mana pentru a se indeparta surprusul de lapte, le trecem prin oul batut si le rumenim in ulei. Friganelele se scot pe o farfurie plata, pe care deja ati pus un servetel si se lasa aproximativ 5 – 10 minute sa se raceasca. Apoi se servesc sub diverse forme: cu zahar vanilat, cu dulceata de fructe de padure, fructe proaspete, cu iaurt sau cu lapte, in functie de preferintele fiecaruia.

Cert este ca acestea va vor aduce aminte de gustul copilariei!

737
Loading...

Leave a Comment