Trebuie sa stii

Breaking News! Guvernul Dăncilă a picat! Moțiunea de cenzură a trecut.

Guvernul Dancila a picat cu 238 de voturi pentru si 4 voturi contra!

Moțiunea de cenzură semnată de 237 de parlamentari a trecut!  Dezbaterea a inceput la ora 10 în plenul reunit al Parlamentului. Documentul a fost inițiat de partidele din Opoziție și a fost semnat de parlamentari de la PNL, USR, PMP, UDMR, Pro România și ALDE. Moțiunea a fost semnată și de patru parlamentari PSD și de un parlamentar al minorităților naționale. Pentru ca Executivul condus de Viorica Dăncilă să fie demis, Opoziția avea nevoie de 233 de voturi.

Votul pe moțiunea de cenzură a durat aproape două ore în plenul Parlamentului. După citirea textului moțiunii și discursurile premierului Viorica Dăncilă și a liderilor de la PSD și Opoziție, deputații și senatorii au început să voteze.

Votul, secret, cu bile, a început la ora 12.30.

Lia-Olguța Vasilescu (PSD) și Daniel Constantin (Pro România), amândoi secretari ai Camerei Deputaților, supraveghează foarte atent votul.

Paza urnelor de vot este asigurată de Viorica Dăncilă cu miniștrii săi, alături de liberali.

PSD a anunțat că nu participă la vot, înaintea ședinței pentru votarea moțiunii.

Totuși, câțiva social-democrați au nesocotit ordinul de la vârful partidului.

Deputatul Marius Bota, semnatar al moțiunii, a votat. Întrebat de social-democrați cum a votat, deputatul a răspuns zâmbind: „Secretul votului”.

Și liderul organizației de tineret a PSD, Gabriel Petrea, a votat, fiind huiduit de parlamentarii PSD și aplaudat de cei din Opoziție.

A votat și finul lui Petre Daea, ministrul Agriculturii, deputatul Mihăiță Găină, care a demisionat din PSD în această lună.

Votul deputaților s-a încheiat la ora 13.45. Au votat 183 de deputați.

Deputatul liberal Raluca Turcan a demontat toate acuzțiile aduse de premirul Dăncilă Opoziției, precizând că PNL nu va tăia nimic de la oamenii cinstiți și muncitori.

,, Cred că este ultima dată când un prim-ministru fără legitimitate își amenință colegii de partid cu deschiderea de dosare penale, în stilul consacrat de Liviu Dragnea. Astăzi, cei amenințați au șansa să scape din captivitatea creată de cea care a fost, la rândul ei, captiva unui condamnat penal.

Din păcate, sub incompetența acestei guvernări fărădelegea face legea! Clanurile interlope fac ravagii pe străzile României, sfidând Poliția. Iar mii de recidiviști eliberați de dumneavoastră și de dl. Iordache seamănă teroare în satele și orașele României.

Dumneavoastră și anturajul ați ajuns în situația dezonorantă de a fi o echipă de uzurpatori. Erați obligați ca odată cu schimbarea structurii guvernului să cereți votul Parlamentului. Nu ați făcut-o, încercând efectiv să fugiți, inclusiv prin plecări în străinătate, de o obligație constituțională. În momentul de față, de facto și de jure, nu mai sunteți premierul României ci o persoană particulară care ocupă abuziv înalta demnitate de la Palatul Victoria”, a spus Raluca Turcan.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cele mai citite stiri

To Top