S-a aflat când renunță regina Elisabeta a II-a la tron, în favoarea prințului Charles

Trebuie sa stii0
14 October 2019, England, London: Queen Elizabeth II (L), arrives with Charles, Prince of Wales, before delivering her speech at the State Opening of Parliament in the House of Lords at the Palace of Westminster. Photo: Victoria Jones/PA Wire/dpa

Pare că prințul Charles, în vârstă de 71 de ani, așteaptă de o veșnicie tronul. La această vârstă și mereu în slujba Coroanei, e cel mai bine pregătit dintre moștenitorii tronului din întreaga lume, el știind că acesta îi va reveni într-o zi. Mulți chiar și-au pus problema dacă va mai apuca vreodată să ajungă rege. Dar iată că acest moment chiar se apropie.

În contextul scandalului în care e implicat fratele său, prințul Andrew, care a renunțat la îndatoririle regale, din cauza prieteniei cu afaceristul Jeffrey Epstein, acuzat de pedofilie și care s-a spânzurat în închisoare, regina se vede neputincioasă în gestionarea situației. E nevoie de o mână forte mai tânără, iar aceasta ar putea fi a prințului Charles.

În ultimele zile, spun surse de la curte, au tot existat întâlniri și discuții în acest sens la palat.

În plus, regina Elisabeta va împlini 95 de ani peste exact 18 luni, vârstă la care soțul ei, prințul consort Philip, s-a retras din viața publică. Monarhul s-ar putea folosi de această vârstă pentru a renunța, la rândul său, la viața publică și îndatoririle oficiale, care să-i fie predate prințului Charles.

Însă și până atunci, prințul va prelua, încet – încet, mare parte din îndatoriri. Deja regina și-a redus gradual evenimentele publice la care a participat, de la 332, în 2016, la 283, în 2018.

873

Leave a Comment