Harry și soția lui, Meghan Markle, au avut prima lor apariție după ce s-au retras definitiv din familia regală.

Cei doi au asistat joi, 5 Martie, la Endeavour Fund Awards, Londra, eveniment care celebrează realizările sportive ale veteranilor bolnavi sau răniţi în războaie. Aceasta a fost prima apariție a foștilor duci de Sussex, de la momentul în care au făcut public anunțul că doresc să părăsească casa regală. Cuplul a decis să renunțe la statutul de seniori ai familiei regale britanice și să își trăiască viața departe de toate obligațiile.

Cei doi s-au mutat, alături de fiul lor, Archie, pe teritoriul Canadei. Ei sunt foarte dedicați veteranilor. Prințul Harry a înființat “Invictus Games”. Aceasta este o competiție special dedicată soldaților și veteranilor de război, ce au fost răniți sau suferă de un handicap.

Harry


Luni, 9 Martie, cei doi se vor întâlni cu prinţul William şi Kate Middleton, cu ocazia zilei Commenwealth. Cei 4 vor fi însoțiți și de Regina Elisabeta a II-a, prințul Charles și soția acestuia, Camilla. Împreună, aceștia vor asista la anuala ceremonie de la Catedrala Westminster.

O nouă viață

Pe data de 31 Martie, cei doi pot spune că își încep, noua viață, departe de viața și familia regală. Ei nu vor mai beneficia de birouri în cadrul Palatului Buckingam, acolo unde locuiește Regina, începând cu data de 1 Aprilie. Cuplul va fi reprezentat de organizația lor de caritate.

Se pare că Harry este foarte atașat de rangurile sale militare, pe care dorește să și le păstreze. Palatul Buckingam a anunțat că renunțarea celor doi de a nu mai reprezenta familia regală le anulează și beneficiul de a utiliza titlul de Altețe Regale.

Harry și Meghan au decis să renunțe la îndatoriri, deoarece au dorit să își concentreze atenția asupra fiului lor. Aceștia își doresc să îl țină pe Archie cât mai departe de paparazzi.