Atena Boca (39 de ani) este românca care a fost aleasă de Facebook drept o persoană ce reușește să aibă un impact pozitiv asupra comunității sale. Ea este fondatoare grupului “La primul Bebe”, de pe Facebook.

Femeia creat acest grup pentru a putea găsi niște răspunsuri, dar în timp comunitatea a crescut din ce în ce mai mult. Atena a reușit să realizeze niște lucruri uimitoare. Ea a facilitat dotarea maternităților din România cu incubatoare. Totodată, femeia a reușit chiar să și amenajeze un întreg etaj din Magic Home. Și asta doar cu ajutorul mamelor din comunitatea sa, care îi sunt alaturi. Comunitatea a ajuns, la momentul actual, la peste 100.000 de membri.

Ne-am decis să strângem fonduri pt a da înapoi societăţîi şi asta facem, de două ori pe an facem faimoasele licitaţîi. În care mamele licitaeaza tot ce au prin casă, obiectele se schimbă între vânzător şi cumpărător şi banii merg spre cauză. Am strâns până în momentul de faţă 1 milion 400.000 de euro. Acum suntem în proces de reconstrucţie şi reabilitare a unei secţii de pediatrie al unui mic orăşel din ţară şi al unei secţii de neonatologie din Râmnicu Vâlcea.„, a afirmat Atena.


Femeia reușește să le împărtășească și altora întreaga sa experiență

Am anumiţi oameni cu care lucrez şi mă consult. Grupuri din alte zone.. agricultură, vânzări de haine, lectură. Fac consultanță cu adminii acestor grupuri şi le împărtăşesc cumva bune practici pe care noi le-am făcut şi le-am testat în ultimii 7 ani de zile.„, a mai adăugat Atena într-un interviu pentru o televiziune din România.

În 2019, Facebook a inclus grupul “La primul Bebe” în top 100 cele mai puternice comunități din lume. Atena a reușit, prin toată munca și dăruirea ei, să le ofere un sprijin valoros atât copiilor, cât și părinților. Este un exemplu pentru multe femei.