Reclama

Când trebuie să dăm ceasurile înainte cu o ora? Ora de vară 2020

March 12, 2020 Lifestyle0

Întrebarea multor persoane este “Când trecem la ora de vară?”. Cu toate că suntem în era calculatoarelor și a tehnologiei, iar ceasul se setează automat, tot mai avem acel ceas atârnat pe perete, care necesită schimbare manuală.

În ultimul weekend din această lună, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 28 spre 29 martie, mai exact, vom trece oficial la ora de vară, iar ceasurile se vor da înainte cu o oră. Astfel, ora 3 va devein ora 4. Din păcate pentru iubitorii de somn, vom dormi cu o oră mai puțin.

Ora de vară este legal adoptată de o țară sau un teritoriu pentru o anumită perioadă a anului. Această perioadă începe în luna de primavera și se termină în luna de toamnă.

Sistemul de schimbare a orei are ca scop mărirea zilei pentru a putea profita din plin de lumina Soarelui. În toate cele 3 luni de vară, ora este dată înainte pentru ca toate activitățile făcute de oameni să se desfășoare pe timpul zilei, cu lumină naturală. Astfel, economism energia electrică de care avem nevoie pentru a ne urma activitățile și pe întuneric.
Cui îi datorăm această trecere la ora de vară? Omului de știință, Benjamin Franklin, provenind încă din secolul al XVIII-lea. Acesta a studiat modul în care lămpile cu ulei produceau lumină și cât de eficiente erau acestea.

În prezent, ora de vară se aplică în fiecare an, în ultima duminică din martie (ora 03:00 devine 04:00), și ultima duminică din octombrie, când facem trecerea la ora de iarnă (ora 04:00 devine 03:00).

Reclama

2,089

Reclama

loading...

Leave a Comment