Reclama

Cum să faci pâine fără drojdie. Secrete dezvăluite de Antonio Pasarelli.

March 23, 2020 Lifestyle0

Chiar dacă nu mai gătește la fel de mult, Antonio Pasarelli, în vârstă de 61 de ani a decis să ofere un nou sfat românilor care vor să facă pâine dar nu au drojdie.

”Este o rețetă veche, nu atât de complicată, pe care am învățat-o în Italia, la școala de bucătari, în urmă cu vreo 30 de ani, de la un profesionist ce avea studii și în chimie.. Acasă îi spune Lievito madre vivo (Drojdie-mama vie)”, a descris cel mai cunoscut bucătar italian despre rețeta sa.

”Eu fac pâine din 100 ml nectar de pere, se poate și din mere ori alt suc natural, dar nu unul din comerț (trebuie un nectar stors din fructe dulci), de asemenea, 200 grame de făină și 100 ml apă carbogazificată care ajută la declanșarea efectului de dospire. Amestecul se acoperă cu un celofan și trebuie ținut circa 48 de ore lângă un calorifer (26-28 grade Celsius), timp în care își triplează volumul. Apoi scoatem coca, tăiem cât avem nevoie, o ”hrănim” tot cu făină, altă jumătate de kilogram, și 250 ml apă. Acoperim cu celofan, legăm cu sfoară, lăsăm la dospit alte patru ore și, după asta conținutul extras poate fi folosit pentru pâine. Operațiunea poate fi repetată la 24 de ore, iar aluatul din friginer îl folosim pe post de drojdie”.

Aceasta este rețeta propusă de Antonio Pasarelli.

Reclama

676

Reclama

loading...

Leave a Comment