Programul Rabla Plus a început. Ce bani se oferă pentru achiziționarea mașinilor full electrice.

March 26, 2020 Actualitate0

Programul Rabla Plus a început. Cei care i-ai doresc să achiziționeze o mașină full electrică trebuie doar să ia legătura cu dealeri avizați. Pe lângă mașini, anul acesta oamenii sunt încurajați și spre achiziționarea motocicletelor electrice. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a declarat că de astăzi începe programul Rabla Plus 2020. Fondul de care dispune proiectul este cu 45% mai mare față de anul trecut. Cei ce vor să apeleze pot beneficia de un fond de 140.000.000 lei.

„Am crescut bugetul pentru că ne-am stabilit un obiectiv mare pentru 2020: să punem pe şoselele României aproximativ 3000 de maşini nepoluante, adică acelaşi număr de autovehicule cumpărate prin Rabla Plus în toţi cei 4 ani de când există programul”, a explicat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Pentru al cincilea an la rând, programul Rabla Plus oferă cel mai mare ajutor pe plan financiar celor ce doresc o mașină electrică.

„Programul de anul acesta păstrează pentru al cincilea an consecutiv cea mai mare primă pentru achiziția mașinilor full electric din Europa: circa 10.000 euro. În ceea ce privește achizițiile mașinilor hibrid plug-in, aceastea sunt susținute prin program cu circa 4500 de euro, iar motocicletele full electric cu peste 700 de euro, dar nu mai mult de 50% din costul autovehiculelor”, declară reprezentanţii Ministerului Mediului.

192

Leave a Comment