Jurnalistul George Buhnici este renumit pentru pasiunea sa pentru gadget-uri. El este mereu la curent cu cele mai inteligente dispozitive de pe piață, cărora ani de-a rândul le-a făcut recenzii și ne-a indrumat în alegerile noastre.

Pasiunea lui George nu s-a oprit însă la simple dispozitive. Casa lui este cea mai „inteligentă” locuință din România, iar dotările ei lasă pe oricine cu gura căscată.

Pentru a-și pune planul în aplicare, jurnalistul a adunat în jurul său o întreagă echipă de constructori, ingineri și arhitecți. Rezultatul a fost unul care a depășit așteptările tuturor. Casa dispune de cele mai noi tehnologii și poate fi controlată de la distanță, cu ajutorul unui smartphone.


Casa lui George Buhnici își produce singură energia

Imobilul a fost construit din materiale care nu sunt nocive pentru mediu, iar cel mai impresionant este faptul că își produce singură energia de care nevoie. Asta înseamnă că George nu este nevoit să plătească facturi, deoarece locuința lui face totul pentru el.

„Avem o stație meteo care monitorizează în permanență temperatura exterioară, vântul, luminozitatea, adică cât de puternic este soarele în ziua respectivă, și își face și o prognoză meteo (…) Dacă știm cu o să fie vremea, instalația de încălzire și de răcire a casei poate să ia decizii inteligente. Adică, dacă eu nu sunt acasă, și casa simte că s-a făcut prea multă căldură afară, iar eu am uitat să cobor rulourile, le va coborî ea”, a declarat George Buhnici.

Așezate pe acoperișul acesteia sunt  70 de panouri fotovoltaice, care produc toată energia utilizată de familia jurnalistului. Pe viitor, el își dorește să-și achiziționeze chiar și o mașină electrică, vehicul care va fi încărcat chiar în garajul său de acasă.

Casa este un imobil destul de mic, dar foarte călduros și potrivit pentru familia Buhnici. Cei 170 de metri patrati utili sunt mai mult decât suficienți pentru ei. Locuința lor este alcătuită din  living, bucatarie, doua dormitoare, un birou, trei bai si un dresing. În total, învestiția lui George a fost de 300.000 de euro.