Actrița Stela Popescu s-a născut în data de 21 decembrie 1935, în Basarabia, sat Slobozia-Hodorogea, Orhei. Aceasta a avut o carieră deosebită în lumea româneasca a filmului, radio, revistă, teatru, televiziune, voce și vodevil. Printre cele mai emblematice apariții ale sale, unele dintre cele mai remarcabile au fost cuplurile artistice pe care le-a format alături de Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel.

Deși portofoliul ei este unul uriaș, Stela Popescu având în mod cert o valoare incomensurabilă pentru teatrul românesc, aceasta primea o pensie foarte mică.

În urmă cu doi ani și jumătate Stela Popescu a fost găsită decedată în casă de către fiica sa adoptivă, Doina Maximilian. Se pare că marea doamnă a muzicii românești a suferit un atac cerebral. S-a stins singură, pe întuneric, în locuința care i-a fost sanctuar.


Stela Popescu avea o pensie foarte mică

Înainte de ultimele ei momente de glorie pe scenă, Stela a trăit frumos, dar modest. Pensia pe care actrița o primea era de doar 1500 de lei, în ciuda carierei sale glorioase.

În ciuda pensiei mici, aceasta a reușit să agonisească o avere frumoasă estimată la 3 milioane de euro. Bunurile și conturile acesteia au fost moștenite de fiica sa vitregă, Doina Maximilian, fiica naturală a cumnatului Stelei.

Astfel, femeia a moștenit o avere frumosă. Are o vilă de lux în centrul Bucureștiului, una la Crevedia, una la 2 mai, un bloc de apartamente de lux în București, precum și terenuri, bijuterii și conturi.

În vara anului 2019, moștenitorii Stelei Popescu s-au hotărât să scoată la licitație obiecte personale ale acesteia. Evenimentului s-a numit “Ultimul Spectacol” și a avut loc la Palatul Cesianu-Racoviță. Aici au fost scoase la licitație 114 obiecte care au aparținut marii actrițe. Printre acestea s-au numărat tablouri, colecția de ceasuri, îmbrăcăminte, bijuterii unicat, veselă de lux, dar și elemente de mobilier și fotografii rare. Sumele stânse ulteior au fost impresionante. Posesorii acestor mici amintiri ale actriței vor avea pentru totdeauna o parte din Stela alături de ei.