Măsurile luate de Guvern din perioada dificilă prin care trecem nu sunt bine primite de toată lumea. Unul dintre persoanele care a ales să critice situația este actorul Marius Manole, care nu a ezitat să-și facă publice nemulțumirile.

Ce-l nemulțumește atât de tare pe Marius Manole?

Ei bine, Marius este revoltat datorită faptului că teatrele sunt încă închise. Într-o țară în care sălile de jocuri de noroc și bisericile s-au deschis, cum rămâne cu valorile culturale?

În opinia sa, aceste măsuri sunt discriminatorii, în special pentru că actorii oricum nu aveau venituri foarte mari. Teatrele sunt închise, așa că ei sunt nevoiți să-și ducă mai departe traiul, fără dreptul de a-și profesa meseria.


Mai mult, actorul este conștient de riscurile la care s-ar expune dacă ar reveni pe scenă. Nu este dispus să-și asume riscuri dacă nu este cazul, însă situația actuală este una care l-a făcut să răbufnească.

„Sigur că nu pot fi de acord cu asta, pentru că dacă e să mergem pe ce ne spune Guvernul de trei luni de zile, şi anume că acest Covid este un virus care e destul de grav şi care poate afecta populaţia şi care poate afecta persoanele care au diferite boli şi deci e periculos (…), nu înţeleg de ce autorităţile nu sunt coerente şi să menţină lucrurile la fel.

Adică dacă e periculos, cum poţi să deschizi bisericile, cum poţi să deschizi sălile de jocuri, cum poţi să deschizi sălile de fitness? Bun, eu sunt de acord să nu deschizi teatrele, că într-adevăr, dacă e periculos, nu vreau să joc şi nu vreau să îmbolnăvesc pe alţii şi nu vreau să expun publicul la asta, dar atunci hai să nu expunem nimic. Păi atunci, cum adică, la biserică de ce mă pot duce şi la teatru nu mă pot duce?“, a declarat Marius Manole.