În mitologiile apărute în zona Asiei, Naga reprezintă o specie de semizei care sunt o combinație de om și șarpe. În tradiția hindusă, Brahman, zeul suprem, îi exilează pe Pământ, în timp ce pentru cultura budistă, ei sunt asimilați cu Gautama Siddhartha.

Citatul zilei:

„Dacă există zei, moartea nu poate fi ceva rău, deoarece nu e posibil ca zeii să-ţi vrea răul. Dacă nu există, de ce să trăieşti într-o lume fără zei?”- Marc Aureliu

Culturile în care apare șarpele:

Textele sfinte budiste îl prezintă de cele mai multe ori pe Mucalinda ca fiind regele acestei specii și protejțndu-l pe Buddha de pericole. În cultura Thailandeză și în Java, Naga este o zeitate subpământeană foarte bogată.

Totodată,  pentru marinarii malaiezieni, Naga este închipuită ca un dragon mare cu mai multe capete. În cultura din Laos de exemplu, Naga este considerat șarpele de apă.


Naga

Așadar, există mai multe personalități Naga dintre care le putem aminti pe cele mai importante:

  • Karkotaka, un rege care apare în mitologia indiană și se ocupă de controlarea vremii. Acesta a locuit într-o pădure din apropierea Regatului Nishadha;
  • Takshaka, regele tribal al nagasului;
  • Apalala este un  alt simbol Naga în mitologia budistă;
  • Paravataksha, despre care se crede că sabia lui provoacă cutremure și urletul lui a provocat tunete.

Shwe Nabay (Naga Medaw) este o zeiță sau un spirit Naga din mitologia animistică birmană, despre care se crede că s-a căsătorit cu un Naga și a murit ”de inimă rea” după ce a părăsit-o.

Suntem siguri că v-a fascinat această uimitoare serie despre mitologia și cultura diferitor popoare. Am parcurs împreună cîteva dintre cele mai importante semnificații ale șarpelui și am putut observa modul în care oamenii sunt dispuși să interpreteze totul în jurul lor. Sperăm că v-am adus o urmă de lumină în ceea ce privește mentalitatea vechilor triburi și că am reușit să vă facem să înțelegeți că fiecare popor are dreptul să aibă propriile credințe.