În jurul numelui poetului Mihai Eminescu au existat mereu controverse și povești care au stârnit atenția publicului. Marele artist s-a stins mult prea repede din viață, la vârsta de 39 de ani, lăsând moștenire poporului român versurile sale atât de bogate de metafore. Moartea s-a a stârnit multă vâlvă atunci și încă o face, însă se pare că nici restul familiei sale nu a avut un destin prea fericit.

Au trecut 150 de ani de la moartea lui Eminescu, iar descendenții familiei sale sunt foarte puțini la număr. Cum este oare acest lucru posibil, având în vedere că familia Eminovici a avut 11 copii?

Ei bine, mulți dintre frații și surorile sale au avut aceeași soartă cu a poetului. Au plecat de pe această lume prea tineri, doar doi dintre ei reușind să depășească vârsta de 60 de ani. Gheorghe Eminovici și ai Ralucăi Jurașcu, părinții lui Eminescu, au dat naștere la 11 copii, el fiind cel de-al șaptelea prunc al familiei.


Natalia Eminescu, singura urmașă rămasă în viața

Luând în considerare acest aspect, nu este de mirare că descendeții poetului nu sunt mulți. Doamna Natalia Eminescu, ultima purtătoare în viață a acestui nume, a declarat că nici părinții ei nu avut o viață lungă. Tatăl i-a murit pe când avea 13 ani, iar figura maternă a fost absentă din viața ei.

Familia ei nu l-a glorificat pe poet. Abia la vârsta adolescenței a aflat cine a fost de fapt unchiul ei și ce onoare poartă pe umeri.

„ Am fost şi sunt un om normal. Tata, cel care ar fi putut să-mi spună mai multe despre unchiul său, a murit când eu aveam 13 ani, iar de la mama nu am aflat mare lucru. Târziu am realizat ce important este numele pe care-l port. Abia în liceu am conştientizat cine sunt, când mi-au spus profesorii. În casă însă nu se vorbea despre poet, era un unchi ca oricare altul, aşa cum are toată lumea. Eu mi-am păstrat numele fără a face un cult din asta, m-am ferit de paradă “, a declarat aceasta.