Datorită pandemiei, patronii de restaurante au ajuns la sapă de lemn. Pierderile înregistrate în acest domeniu sunt uriașe, iar soluțiile întârzie să apară. Virgil Popescu, ministrul Economiei, a oferit câtea declarații referitoare la cifrele din prezent. De asemenea, și la normele care vor fi respectate în perioada care urmează.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a atins acest subiect în declarațiile pe care le-a făcut marțea aceasta. El ia în considerare redeschiderea restaurantelor în perioada ce urmează, însă românii ar trebui să devină mult mai conștienți de gravitatea situației în care ne aflăm. Numărul celor infectați cu noul virus crește, iar cetățenii tării noastre nu se protejează suficient.

Trebuie și românii să înțeleagă că trebuie să respecte regulile”, a declarat ministrul.


Restaurantele ar trebui să se deschidă de la 1 iulie

Planul pentru perioada următoare are în vedere ca restaurantele să se deschidă începând cu data de 1 iulie. Având în vedere că pierderile înregistrate depășesc deja 1,5 milioane de euro. O amânare a acestei măsuri ar avea un impact dezastruos asupra econimiei, iar Guvernul își dorește să evite pe cât mai mult posibil acest lucru.

„Sper să ne ținem de acest calendar și restaurantele să se deschidă. Din punctul nostru de vedere nu se îndeplinesc premisele să nu se deschidă. E foarte important ca industria să pornească. 

Urmărim cu mare atenție evoluția numărului de infectări, ne menținem în acest trend, nu considerăm că avem un impediment în a restarta industria la 1 iulie.

O amânare cu încă două săptămâni ar mări pierderile evaluate deja la 1,5 miliarde de euro, dacă ne raportăm la vânzările din anul trecut. Sunt pierderi uriașe.”, a adăugat Dragoș Petrescu, președinte al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România.

Având în vedere că ne apropiem cu pași repezi de sezonul estival, turiștii ar trebui să aibă posibilitatea să mănânce în restaurantele hotelurilor unde sunt cazați.