Trebuie să știi

Știa că a făcut o lucrare bună, dar a fost notată cu 6. A făcut contestație și a avut o surpriză. Ce notă a primit după contestație o elevă din Gorj

Cazul Cristinei, care a obținut cu patru puncte mai mult după contestația la matematică, la evaluarea națională

O elevă din Gorj a obținut după contestație cu patru puncte mai mult decât prima notă la corectarea lucrării la matematică. Media ei generală i-a crescut de la 7,90 la 9,90, iar visul său de a merge la un liceu bun din Târgu Jiu și a deveni pompier se va îndeplini, arată Mediafax.

Cristina a învățat în școala generală din comuna Bâlteni, județul Gorj și se aștepta să ia peste 9,50 atât la română, cât și la matematică, la evaluarea națională, arată Mediafax. Apoi, cu nota obținută să meargă la unul din cel mai bine cotate licee din Târgu Jiu, pentru ca apoi să se facă pompier. Fata a fost şocată când a văzut nota şase la matematică. Cristina a făcut contestaţie şi a fost surprinsă când a primit cu patru puncte mai mult. În consecință, media generală i-a crescut de la 7,90 la 9,90.

“Rezultatul iniţial până la rezultatul final… Au fost foarte grele zilele acelea, deoarece era un stres continuu”, povesteşte Cristina.

S-a gândit mereu că nota ar fi putut să-i scadă în loc să-i crească. “Nimeni nu-mi zicea că sigur îmi pun. Putea exista ideea şi că îmi scad şi puteam să ajung cu o medie şi mai mică. Am aşteptat şi sâmbătă, când a venit rezultatul, am văzut că e zece şi am fost prea mulţumită!”. Aproape la fel a pățit și Robert, unul dintre colegii Cristinei, care a primit, după contestaţie, cu cinci puncte şi jumătate mai mult. De la nota 2,89 a ajuns la aproape 8. Și mai sunt multe cazuri similare în toată țara.

Cele mai citite stiri

To Top