Cine nu își amintește de Valahia, trupa care în urmă cu mai bine de 20 de ani scotea hit după hit? Anii au trecut, cei 3 mebrii și-au văzut de propriile cariere, însă motivul destrămării trupei a rămas un mister.

Pentru cei care nu știu, Valahia s-a înființat în anul 1998. Cei 3 colegi, Mihai Trăistariu, Costi Ioniță și Dorin Topală și-au încântat fanii cu muzica lor timp de 6 ani. S-au făcut cunoscuți pentru melodii ca „Banii și fetele” sau „Banana”. În anii 2000, versurile lor erau cântate de toți tinerii, care umpleau toate sălile de concert.

trupa Valahia

Totuși, succesul lor nu a fost să dureze. Ca în orice trupă, neînțelegerile au apărut, iar totul s-a destrămat în anul 2004.


La mai bine de 15 ani de atunci, Mihai Trăistariu a vorbit în cadrul unui interviu recent despre succesul Valahiei, precum și despre motivele din spatele despărțirii lor.

La 40 de ani acum, solistul își amintește cu zâmbetul pe buze de anii tinereții, când nu știa ce-l așteaptă. Industria muzicală era un mister pentru el, iar succesul l-a luat prin surpindere. Iluzia celebrității l-a făcut să creadă că va avea o situația financiară bună pentru tot restul vieții, însă adevărul a fost departe de acest vis frumos.

„Aveam 19 ani și eram copil, trăiam succesul.M-a luat puțin valul și am avut senzația că nu o să mai am probleme cu banii.”, povestește Mihai.

Și totuși, erau tineri, frumoși și aveau lumea la picioare. Ce s-a întâmplat de fapt cu Valahia?

Mihai Trăistariu spune că motivul din spatele separării din 2004 a fost Costi Ioniță. O ceartă cauzată de cântăreț a stricat totul, iar ei s-au hotărât să o ia pe drumuri separate.

„După patru ani am spart trupa, că nu ne-am mai înțeles cu Costi Ioniță. A fost o ceartă”, a mai adăugat el.

costi și trăistariu

Chiar dacă nu au reușit împreună, fiecare s-a descurcat și și-a creat un nume în muzica românească. Momentul de pomină al carierei lui Trăistariu a fost participarea la concursul Eurovision din anul 2006, cu piesa „Tornero”.

Costi Ionită, pe de altă parte, a avut un drum presărat cu multe schimbări. S-a dedicat inițial manelelor, pentru ca apoi să renunțe și să se apuce de muzică ușoară. Este un compozitor renumit acum, având colabărări chiar și cu artiști internaționali. Recent, a lansat o piesă în România alături de Ruby și Florin Salam, producție care a ajuns repede în topurile de pe Youtube.