Cu siguranță îl știm cu toții pe Eugen Teodorovici, fostul Ministru al Finanțelor. De ceva timp a demonstrat în mod clar că se opune direcției în care este condus partidul din care face parte, spunând nu cu mult timp în urmă ca replică la declarațiile lui Marcel Ciolacu, șeful interimar actual al partidului:

” Cât de obedient și cât de vândut poți să fii ca să joci scena asta penibilă a cititorului și reparatorului de legi scrise în silă și batjocură la adresa unor oameni scârbiți deja de atâta prostie, ură și manipulare politică?”.


Acum, Eugen Teodorovici face un pas decisiv și își anunță candidatura la conducerea partidului PSD. Acesta a declarat duminică la o conferință de presă care a fost organizată în curtea sediului PSD:

”Îmi anunţ candidatura în mod oficial pentru funcţia de preşedinte al PSD. (…) Fac acest anunţ pentru că sunt extrem îngrijorat nu numai privind prezentul, dar şi pentru viitorul partidului… Nu doar pentru prezentul, dar mai ales pentru viitorul României.”


Acesta și-a criticat șeful de partid. I-a reproșat conducerii PSD faptul că a stat timp de 9 luni degeaba în opoziție. Eugen susține că PSD nu a luat atitudine în fața atacurilor președintelui Klaus Iohannis. Teodorovici a declarat că nu crede că ar fi existat posibilitatea unor aranjamente între conducerea PSD și președintele României.

Ce părere are Teodorovici despre actuala conducere?

Acesta consideră pur și simplu că actuala conducere a preferat să stea la adăpost în loc să se confrunte cu problemele reale prin care trece societatea românească, acesta fiind nemulțumit de progresul înregistrat și considerând că România are nevoie de un partid PSD pregătit să producă schimbări reale în societate.


Tot în cadrul discursului său în care și-a făcut și campanie, a spus că dacă va deveni șeful partidului PSD, intenționează să aducă în partid oameni tineri și ”cu școală”. Sorește să arate că o schimbare a scenei politice actuale care este încă la dispoziția unor figuri politice ale trecutului. Teodorovici le descrie ca pe cei care ”şi-au început cariera în PSD lipind afişe”.