Ziua de 15 Iulie a marcat un moment trist în istoria platformei Twitter. O grupare de hackeri a reușit să spargă conturile unor personalități importante, încercând astfel să obțină bani de la urmăritorii acestora. Printre victimele acestora se numără Elon Musk și Kim Kardashian.

Toată această încercare de înșelătorie online s-a bagat pe criptomonede. Conturile celebrităților au fost folosite pentru a posta anumite tweet-uri, majoritatea promitând că vor trimite celor care sunt interesați o sumă dublă de bani față de valoarea inițială pe care le-au transferat-o în conturile lor.

„Mă simt drăguță. Toți BTC (bitcoins) care sunt trimiși la mine vor fi returnați dublu, bucurați-vă”,. a fost postarea de pe contul lui Kim Kardashian.

„Mă simt recunoscător, voi dubla toate transferurile care sunt făcute pe adresa mea BTC! Tu trimiți 1000 de dolari, eu îți transfer înapoi 2000 de dolari. Fac asta doar pentru următoarele 30 de minute.” ,  au scris hackerii de pe contul lui Elon Musk.

Nu doar vedetele au fost victime, ci și importante corporații din lume, cum ar fi Uber sau Apple. La fel ca și în cazurile persoanelor publice, pe conturile de Twitter ale acestor firme au apărut postări care solicitau urmăritorilor să trimită bitcoins pentru a primi o sumă dublă.

Twitter

Vinovații nu au fost găsiți încă

Twitter a reacționat rapid. Singura soluție care s-a găsit pe moment a fost ca toate conturile verificate să fie blocate, cel puțin până când problema este rezolvată.

A urmat apoi un mesaj de interes public, prin care platforma și-a informat utilizatorii de această situație neplăcută.  S-au demarat investigații, iar Twitter a fost practic inutilizabil în timpul acestui proces.

Alături de responsabilii pentru securitate ai platformei s-au alăturat și cei de la FBI. Încă nu s-au oferit explicații pentru cele întâmplate, ceea ce înseamnă că vinovații nu au fost încă găsiți. Mai mult, nu este clar dacă există sau nu păgubiți ai acestei înșelătorii și cine va suporta costurile aferente.