Fondatorul Tesla, Elon Musk a reușit să facă progrese uimitoare în ceea ce privește tehnologia mașinilor electrice. Recent, acesta a declarat că compania lui este foarte aproape de a aduce o inovație în domeniu. Până la sfârștul anului, mașinile Tesla se vor putea conduce în totalitate singure.

În prezent, mașinile Tesla dispun de un autopilot care are capacitatea de a conduce, a accelera și a frâna automat. Totuși, această tehnologie avansată încă necesită atenția șoferilor, care trebuie să-și țină ferm mâinile pe volan. Momentan. vehiculele mai au nevoie de multe îmbunătățiri pentru a se putea conduce singure în totalitate.

Noua tehnologie pe care Musk urmărește să o implementeze promite lucruri uimitoare. Șoferii se vor putea relaxa în totalitate, în timp ce mașina Tesla va face totul pentru ei.

„Sunt extrem de încrezător că nivelul cinci sau mai simplu autonomia completă a vehiculelor se va întâmpla și cred că acest lucru va avea loc foarte curând. Rămân în continuare convins de faptul că o să avem funcționalitatea de bază a autonomiei  nivelului cinci până la sfârșitul acestui an.” , a declarat Elon Musk.

Elon Musk

Elon Musk are încredere în planurile sale

În prezent, totul este aproape gata. Mai este nevoie doar de remedierea unor mici probleme, pentru ca apoi tot sistemul de operare să fie pus la punct.

„Nu mai există dificultăți fundamentale atât de mari. Sunt doar multe probleme micuțe. Apoi apare provocarea să rezolvăm aceste probleme micuțte și să punem tot sistemul împreună.” , a mai adăugat acesta.

Experții în inginerie nu sunt însă atât de încrezători în spusele lui Elon. Anul 2020 este deja la jumătate, ceea ce înseamnă că el și echipa lui nu mai au atât de mult timp la dispozitie pentru a face acest vis să devină realitate. Totuși, cunoscând evoluția lui Elon Musk și a companiei Tesla, s-ar putea ca toți să avem o surpriză în ceea ce-i privește.