Japonia a lansat un nou model N700S pentru celebrele trenuri de mare viteză. Împunătățirile aduse includ o viteză mai mare de deplasare și capacitatea de a funcționa fără probleme chiar și în timpului unui cutremur.

Noul model se intitulează N700S și promite să inoveze lumea transportului feroviar. „S”-ul din denumire vine de la cuvântul „suprem” și semnifică procesul făcut până acum din punct de vedere al design-ului, al tehnologiei și al confortului.

Trenul a intrat în folosință începând cu data de 1 Iulie 2020 și a parcurs linia Tokaido Shinkansen. Aceasta leagă Stația Tokio de Stația Shin-Osaka, din regiunea care poartă același nume.

N700s este cel mai rapid tren disponibil pe piață

N700S

Există anumite detalii care merită specificate despre acest vehicul. Printre cele mai importante, este cel mai rapid tren disponibil pe piața. Are capacitatea de a circula cu 332 de kilometrii pe oră, chiar dacă sistemul de operare este limitat la 285 de kilometrii.

Inginerii au lucrat din greu pentru a îmbunătății și siguranța pe care acesta o oferă călătorilor săi. Eforturile lor au fost răsplătite. Se pare că trenul își poate proteja pasajerii și îi poate transporta fără probleme chiar și în cazul unui dezastru natural.

Design-ul trenului nu diferă mult de modelele precedente. Se remarcă însă prin forma mult mai angulară și logo-ul auriu. Toată inovația se poate observa însă din punct de vedere mecanic, acolo unde s-au adus adevăratele îmbunătățiri.

Trenul a fost dotat cu un sistem de suspensie activ care va ajuta la absorbirea turbulențelor în timpul călătoriei, precum și un nou sistem de frânare. În caz de urgență, vehicului se va opri instant.

Cea mai importantă caracteristică este reprezentată de bateria din ioni de litium, care se auto încarcă. În cazul unei pene de curent, trenul își poate continua drumul până la destinația finală, transportânsu-și pasagerii chiar și în timpul unui cutremur.