Există multe motive pentru care să ne iubim câinii și îi numim cei mai buni prieteni ai omului. Iată în continuare câteva dintre acestea.

În primul rând, cățeii sunt o companie grozavă. Deoarece s-au dezvoltat în ultimii ani împreună cu stăpânii lor, câinii au devenit ființe sociale. Aceștia apreciază compania oamenilor dar și a celorlalți câini. Din acest motiv, prezența lor îi ajută pe oamenii singuri sau care suferă de anxietate. De multe ori, câinii sunt de mare ajutor în terapie. Totodată, și pentru persoanele care petrec foarte mult timp pe patul de spital.

 

Câinii creează legături foarte puternice.  Ei sunt capabili să dezvolte conexiuni sociale cu animale din diverse specii precum rățuște, șoricei sau pisici. Câinii sunt ființe inteligente care pot fi dresați să ajute oamenii să execute sarcini complexe sau să asiste persoanele cu dizabilități. Persoanele cu mobilitate redusă sau nevăzătoare pot fi asistate de câini.


Alte beneficii pe care le aduc relațiile dintre oameni și câini

Departamentele de polițe sunt de cele mai multe ori echipate cu căței. Aceștia sunt dresați în a lua urma sau a salva oameni din diverse situații care le pot pune viața în pericol. Atitudinea câinilor îți îmbunătățesc starea de sănătate. Prezența lor îi ajută pe stăpânii acestora să reducă nivelul de stres. Mai mult chiar, activitatea fizică prestată pentru a îngriji animalul de companie este un alt motiv pentru care câinii ne determină indirect să rămânem mult mai sănătoși.

Totodată, energia și curiozitatea de care dau dovadă câinii îi fac pe stăpâni să fie mai optimiști în legătură cu ce le rezervă viitorul. În general, oamenii își complică existența cu multe probleme și responsabilități pe care și le asumă. Câinii ne pot face să fim mai relaxați deoarece ne schimbă perspectiva despre cum putem privi viața.

Dincolo de toate beneficiile aduse de prezența unui câine în viața omului, aceștia din urmă beneficiază la rândul lor de prezența oamenilor în viața lor. Iar oamenii apreciază un schimb echitabil și de aceea această simbioză este atât de fructuoasă.