Dacă îți plac drumețiile, atunci vei dori să afli lista noastră de lucruri esențiale pe care îți recomandăm să le ai la tine pentru a putea călători pe munte în siguranță.

Drumețiile sunt foarte relaxante dacă ești un pasionat al acestora. Dar nu scăpa din vedere câteva lucruri esențiale. Primul lucru și poate cel mai important este îmbrăcămintea adecvată. Vremea la munte este foarte schimbătoare.

Îți recomandăm să fii pregătit cu haine impermeabile și prin care nu trece vântul. Iar pentru a nu supraîncărca rucsacul, ține cont de prognoza meteo și ia în calcul anotimpul în care te afli. Un al doilea lucru absolut esențial este briceagul multifuncțional.

lucruri


Unelte, trasee, apă și mâncare

Uneltele incluse de acesta sunt utile în diverse situații, în special cele de urgență, reprezentând o unealtă de supraviețuire. Când îl porți în spate vei vrea să fii atent la fiecare gram așa că ai grijă ce unelte vrei să ai la tine și ce greutate are acesta. În al treilea rând, niciodată, dar niciodată să nu uiți de hartă!

Întotdeauna ar fi o idee bună să consulți dinainte traseele pe care vrei să le urmezi. Dacă mergi într-o zonă turistică, la centrele de informare poți găsi hărți gratuite cu traseele din apropiere. Al patrulea și cel mai important ingredient este apa.

Este absolut necesar să te hidratezi bine înainte de a urca pe munte. Efortul te va deshidrata. Vara, o drumeție de aproape 4 ore necesită măcar 2 sau 3 litri de apă care să îți fie la îndemână. Pe unele trasee poți găsi însă apă potabilă, dar va trebui să fii prevăzător și să te informezi foarte bine înainte pentru a căra cât mai puțină apă.

Al cincilea lucru și primul la care ne gândim când plecăm pe munte este mâncarea. Mai sunt importante și ghetele, lumina (focul și fluierul), trusa de prim ajutor, cremele de protecție solară împreună cu ochelarii de soare, dar și rucsacul, desigur.