Poate că ai auzit că înotul ajută, dar cred că îți pot spune câteva noutăți despre cum îți îmbunătățește acesta starea de sănătate.

Un adult trebuie să facă săptămânal cel puțin 75 de ore de efort fizic cu gard ridicat de efort sau 150 de minute de efort mediu. Totuși, dintre atâtea sporturi l-ai putea alege pe oricare. De ce să alegi înotul?

În primul rând, înotul îți dezvoltă și angrenează fiecare mușchi din corp. Dintre toate sporturile, acesta implică toți mușchii din corp în cadrul aceleași activități. Acest lucru sporește rezistența fizică, tonifică toată musculatura. În funcție de tipul de înot ales vor fi antrenați mai intens anumite grupe de mușchi.

Tipuri de înot

Câteva tipuri de înot care merită atenția ta din acest punct de vedere sunt: bras, spate, fluture și freestyle. În cadrul celui din urmă poți combina mai multe tipuri, fiind de fapt și cel mai solicitant.

În al doilea rând,acest sport îți îmbunătățește și funcționarea organelor interne, fiind unul dintre puținele activități fizice care se pot lăuda cu acest avantaj. Sistemul cardiovascular este foarte bine antrenat în timpul partidelor de înot.

înotul

Iar un sistem cardiovascular sănătos este unul dintre puținii factori despre care medicii pot spune cu siguranță că reduc foarte mult riscul unui deces. Cu alte cuvinte, înotul îți prelungește speranța de viață. Comparativ cu persoanele care nu practică înotul, un înotător prezintă un risc de deces prematur de două ori mai scăzut.

Tot înotul ajută la scăderea tensiunii arteriale și la controlul glicemiei. În cele din urmă, să nu uităm de odihnă care este la fel de importantă. Dar pentru a avea un somn de o calitate sporită, poți încerca înotul cu cea mai mare încredere.

Un studiu recent a demonstrat că înotul are un efect benefic asupra somnului, ajutând persoanele care se confruntă cu insomnii sau cu un somn de proastă calitate. Din acest motiv, el susține indirect și alte activități din timpul zilei. Deoarece se adresează unei game largi de persoane și nu implică o uzare atât de mare a articulațiilor precum alergatul de exemplu, înotul este unul dintre alegerile cele mai bune când vine vorba despre activități sportive.