Lanțul de cafenele 5 to go face schimbări majore pentru a se alinia tendințelor marilor mărci internaționale. Mai exact, marca introduce de acum paiele de supt comestibile, făcând trecerea de la materialele plastice, la cele biodegradabile.

După perioada recentă când compania a mai deschis alte 25 de noi locații după ce s-a revenit din starea de urgență, fondatorii companiei românești au participat la diverse conferințe cu parteneri și concurenți internaționali de unde au preluat ideea trecerii la soluții biodegradabile. În cadrul lanțurilor de cafenele, o mare problemă o reprezintă utilizarea recipientelor sau a bețișoarelor din plastic.

Participând la conferințe HoReCa, cofondatorii companiei au aflat despre noile tendințe  și nevoi de dezvoltare adoptate de competitorii lor. Această decizie nu este însă o idee complet nouă în cadrul companiei, directiva existând deja de ceva timp. Perioada actuală însă, nu a permis implementarea ei după programul inițial. Se dorea lansarea paielor comestibile la începutul anului 2020. Perioada de criză a forțat compania să amâne momentul câteva luni.


Inițiative

Inițiativa face parte dintr-o direcție de business pe termen lung care are ca scop atingerea sustenabilității absolute.  Aceasta dorește să vizeze utilizarea exclusivă de materiale din surse sustenabile și regenerabile până în anul 2025.

Declarațiile au fost făcute de Radu Savopol, cofondator al 5 to go. Alături de Lucian Bădilă, acesta a fondat o companie cu capital 100% românesc de cafenele. Până acum, ea este cea mai extinsă astfel de rețea din România, cu 180 de unități la nivel național dintre care 25 au fost deschise după reluarea activității suspendate de starea de urgență.

lanțul

 

În acest an, compania s-a clasat pe poziția 23 în topul celor mai importante 80 de lanțuri de cafenele din Europa și Orientul Mijlociu. Clasamentul a fost realizat de FoodService iar 5 to go a urcat 3 poziții în acest top față de anul 2018.

Investițiile companiei în acest demers sunt estimate la 20.000 de euro, achiziții încheiate cu producătorul spaniol Sorbos. Paiele pot fi folosite pentru băuturile reci și există o gamă formată din 5 arome: ciocolată, căpșuni, măr, lime și fără aromă.